Dinamo na Rijeku bez tri standardna igrača

Igor Soban / Pixsell

VELIKI derbi hrvatskog nogometa zakazan je za nedjelju od 21 sat u šestom kolu Prve HNL. Vodeći Dinamo dočekat će na Maksimiru drugoplasiranu Rijeku, koja ima dva boda manje. Bit će to pravi dvoboj za prvo mjesto, a u njega će momčad Nenada Bjelice ući oslabljena za tri igrača.

Nakon bolnog poraza od Young Boysa (1:2) u play-offu za Ligu prvaka, zagrebačka ekipa okreće se Rijeci, protiv koje vrlo vjerojatno neće nastupiti Arijan Ademi, Mislav Oršić i Marin Leovac. 

Kapetan Ademi je napustio igru u prvom poluvremenu protiv Young Boysa zbog ozljede mišića. Veznjak je spomenutu ozljedu vukao i prije toga, pa je gotovo sigurno da će propustiti Rijeku, ali bi trebao biti spreman za 20. rujan kada kreće Europa liga u kojoj Dinamo želi ostaviti dobar utisak.

Bjelica će, čini se, morati i bez Oršića na Rijeku. Strijelac gola u Bernu iskrenuo je gležanj i šepao nakon uzvrata na Maksimiru. Detaljne pretrage pokazat će ozbiljnost ozljede, a mogao bi izbivati s travnjaka više tjedana. No, i on bi trebao biti spreman za početak Europa lige, osim ako se nešto ne iskomplicira. 

Leovac je cijelo drugo poluvrijeme protiv Young Boysa igrao ozlijeđen zbog problema s mišićem, ali je stisnuo zube do kraja. Skrivio je penal kod vodstva Dinama 1:0, što je možda i posljedica ozljede. Lijevi bek bi također trebao propustiti derbi, ali se i vrlo brzo nakon toga vratiti na teren.

 

Pročitajte više