"Dinamo odugovlači s transferom Ivanušeca zbog 40 milijuna eura"

Foto: Profimedia

LUKA IVANUŠEC, najbolji igrač na startu nove sezone, blizu je odlaska iz Dinama. Nizozemski mediji javljaju da će Ivanušec karijeru nastaviti u Feyenoordu.

"Feyenoord i Ivanušec su ranije dogovorili detalje četverogodišnjeg ugovora, pa se čekalo da se dogovore klubovi. Prvaci Nizozemske i Hrvatske sada su jako blizu sporazuma po kojem bi Feyenoord zagrebačkom Dinamu platio odštetu od 8.5 milijuna eura. To je fiksni, zajamčeni iznos, uz koji će Dinamo dobiti i bonuse vezane uz učinak Ivanušeca u novom klubu", tvrdi De Telegraaf.

Isti izvor navodi da Dinamo odugovlači s transferom kako bi što duže imao Ivanušeca na raspolaganju u kvalifikacijama Lige prvaka.

"U Dinamu vide da je Ivanušec u sjajnoj formi i da je jedan od ključnih igrača za Ligu prvaka. Prolazak u grupnu fazu donosi gotovo 40 milijuna eura i Dinamo pokušava odgoditi transfer što je duže moguće. Feyenoord čini sve da se ta odgoda spriječi."

Dinamo je Ivanušeca doveo prije pet godina iz svoje filijale Lokomotive za 3 milijuna eura. Od tada je odigrao 169 utakmica, postigao 36 i namjestio 19 golova. Na startu ove sezone zabio je hat-trick Astani i imao gol i asistenciju protiv Istre.

Pročitajte više