Dinamo odustao i od Thiaga Nevesa

DINAMOVI čelnici, unatoč ponuđenoj otkupnini od milijun eura, nisu uspjeli s brazilskom Paranom dogovoriti transfer Thiaga Nevesa. U Maksimirskoj 128 u petak nisu bili previše raspoloženi za iznošenje detalja vezanih na novi neuspjeli posao, no glasnogovornik Ado Kožul potvrdio je informaciju da 20-godišnji vezanjak ipak neće navući Dinamov dres.

"Učinili smo što smo mogli, no na kraju smo, zbog raznih komplikacija, odustali od pregovora s brazilskim klubom. Ide li Neves u Japan ili ne, to je briga njegovih menadžera i kluba u koji se sprema otići." - kazao je Kožul u razgovoru za Index.

Thaigo Neves karijeru će najvjerojatnije nastaviti u japanskom Sendaiju, čiji su čelnici, unatoč manjoj odšteti, uspješnije pregovarali s brazilskim klubom. Zdravko Mamić istaknuo je kako predsjednik Parane ima vlastitu računicu, pa je Nevesea usmjerio klubu kojem je već prodao centarfora Borgesa. Mamić je dodao i kako se najvjerojatnije radi o tzv. vezanoj štednji protiv koje se jako teško boriti.

U Dinamu su na vlastitoj koži više puta tijekom zimskog prijelaznog roka osjetili posljedice neopreznog trgovanja s južnoameričkim nogometnim klubovima, pa će dopredsjednik kluba Zdravko Mamić, vrlo vjerojatno, zaključiti kupovinu pojačanja.

Centarfor Costa Anderson, prema informacijama iz kluba, u Zagreb stiže u subotu, te bi ugovor trebao potpisati već u ponedjeljak, nakon odrađenog liječničkog pregleda.

Kako u Dinamu teže stvaranju jake europske momačdi, tijekom pauze htjeli su momčad pojačati svestranim lijevim veznjakom, ali i brzim stoperom. Mamić je u razgovoru za Jutarnji list nagovijestio da za mjesto na kojem je trebao igrati Neves, sada kalkuliraju Silvio Marić i Miroslav Šarić.

Pročitajte više