HRVATSKI KUP

DINAMO - OSIJEK 2:0 Dinamo do finala majstorijom Petkovića i greškom Osječana

Foto: Robert Anic/PIXSELL

DINAMO je u finalu Kupa. Prvaci su se plasirali u finale nakon što su na Maksimiru pobijedili Osijek s 2:0. U izjednačenoj i solidnoj utakmici prvi gol zabio je Dani Olmo nakon čudesne asistencije Brune Petkovića u 18. minuti. Savršenom kontrolom lopte, u stilu Maradone, Petković je izdriblao pola Osijekove obrane i dodao povratnu Olmu koji je s deset metara mirno probio Malenicu.

Petković kao Maradona i greška obrane Osijeka dovoljni za polufinale

U posljednjim minutama Osijek je pokušao na sve ili ništa, posve se otvorio i Dinamo je to kaznio golom Šunjića u 90. minuti nakon greške obrane gostiju, posebice mladog Žapera. Malenica je obranio zicer Kadziru, ali je na odbijenu loptu stigao prvi Šunjić i mirno je pospremio u mrežu. Bio je to 500. gol Modrih u Kupu.

Osijek se nije prepao prvaka i bio je ozbiljan rival Modrima

Dinamo je protiv Osijeka ušao kao apsolutni favorit, ali u 90 minuta nogometa na Maksimiru gosti nisu igrali ništa lošije od prvaka. Imali su Skenderovi igrači nekoliko odličnih prilika, čak im je i gol poništen. Marić je zabio, ali je snimka pokazala da je za par centimetara ipak bio najbliži Malenici. Opasan je bio prodor Pereire nakon kojeg je Livaković jedva očistio ispred Grgića. Posebno se istaknuo Mađar Kleinheisler. Već nakon par dodira s loptom vidjelo se da zna igrati i da je pravo pojačanje za Osijek.

Klasičan recept Nenada Bjelice - Dinamo prepusti loptu protivniku i vreba grešku

Dinamo je pak prepustio loptu gostima i vrebao je kontre i polukontre preko Oršića i Olma te je čekao trenutak inspiracije Brune Petkovića ili grešku gostiju. Upravo su tako dali oba gola.

U drugom polufinalu sutra se sastaju Inter i Rijeka u Zaprešiću od 18 sati. Finale Kupa igra se 22. svibnja u Puli na stadionu Aldo Drosina.

Sastavi:

DINAMO (4-2-3-1): Livaković; Stojanović - Theophile - Dilaver - Rrahmani; Ademi - Šunjić; Hajrović - Olmo - Oršić; Petković

OSIJEK (3-5-2): Malenica; Škorić - Guti - Lončar; Grgić - Kleinheisler - Pilj - Žaper - Boban; Marić - Pereira

 

Pročitajte više