Dinamo ostaje bez stopera? Iz Ajaxa potvrdili da ga žele dovesti

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

DINAMO je odbio ponuda Ajaxa vrijednu 18 milijuna eura, uz bonuse još i veću. Hrvatski prvak za svog stopera traži minimalno 25 milijuna eura, a interes, doduše s početnom ponudom od 12 milijuna eura, pokazala je i Fiorentina. U nizozemskom velikanu potvrdili su da razmišljaju o njegovom dovođenju.

Šutalo je proizvod Dinamove škole nogometa. U klub je stigao prije devet godina iz Neretve iz Metkovića. Prije dvije godine bio je na posudbi u Istri 1961, a nakon toga se nametnuo u Dinamu i reprezentaciji Hrvatske. Za hrvatske prvake odigrao je 84 utakmice. Zabio je šest golova te četiri puta asistirao. Slavio je tri titule državnog prvaka u Dinamu.

Mislintat: Ne bi bilo u redu da puno pričam o njemu

"Dosad nisam potvrđivao interes za Josipa Šutala, ali on je jedan od kandidata koji bi nas mogli pojačati. Mogu to reći. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ne bi bilo u redu da puno pričam o njemu, igrač je Dinama", rekao je sportski direktor Ajaxa Sven Mislintat.

Već se pisalo da je on bio u Zagrebu kako bi završio transfer Šutala. Transfermarkt ga procjenjuje na 18 milijuna eura, a Dinamo bi htio dobiti barem dva milijuna više.

Pročitajte više