Dinamo poslao Emrelija na posudbu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NAPADAČ Dinama Mahir Emreli (25) do kraja sezone igrat će na posudbi u Konyasporu, objavio je turski prvoligaš. Azerbajdžanski reprezentativac stigao je u trenutno osmoplasirani klub turskog prvenstva gdje će mu suigrači biti Domagoj Pavičić i Robert Murić.

Emreli se nije uspio nametnuti Anti Čačiću iako je u Dinamo stigao kao veliki potencijal. Prvak Hrvatske doveo ga je, podsjetimo, iz varšavske Legije. Za Dinamo je odigrao ukupno 23 utakmice i postigao pet golova. U karijeri je osim za spomenute klubove igrao još i za Qarabag.

Dinamo preko Emrelija oprostio dug Legiji

Emreli je u Legiju stigao pretprošlog ljeta i potpisao ugovor do 2024., ali je želio otići prošle zime nakon što su huligani Legije upali u klupski autobus sredinom prosinca te fizički napali njega i još dvojicu igrača. Kad se pročulo da želi raskinuti ugovor, za Emrelija su, osim Dinama, zainteresirani bili Osijek, Partizan, Slavia, Bašakšehir i Antalyaspor, ali je Azer želio samo Dinamo.

U Varšavi više nije želio ostati, a ni Legia nije željela nezadovoljnog igrača. Kako bi sve strane bile zadovoljne, Legia je dala slobodne papire Emreliju, a Dinamo je s Legijom potpisao sporazumni ugovor. Kako doznajemo, prema njemu se hrvatski prvak odrekao ostatka iznosa koji mu je Legia bila dužna za Lirima Kastratija.

Podsjetimo, Dinamo je ljetos prodao kosovskog reprezentativca Legiji za 1.3 milijuna eura. Legia je ostala dužna još oko 160.000 eura, a Dinamo se tog iznosa sporazumno odrekao i Poljaci su dali papire Emreliju.

 

Pročitajte više