Dinamo poslao kontraponudu Galaxyju za Rukavinu. Evo koliko traži

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

GABRIEL RUKAVINA je na odlasku iz Dinama. Jedan od najtalentiranijih Dinamovih igrača velika je želja Los Angeles Galaxyja, koji je prije tjedan dana poslao službenu ponudu u Maksimir. Kako smo pisali, Amerikanci su ponudili 2.5 milijuna dolara (2.3 milijuna eura), od kojih 20 posto pripada igraču, a deset posto posrednicima.

Dinamo je vagao ponudu Amerikanaca, ali mu se ne žuri s prodajom Rukavine jer prijelazni rok u MLS-u traje do sredine travnja. Kako doznajemo, Dinamo je ovih dana odgovorio Amerikancima kontraponudom u visini od 3.5 milijuna eura i ne namjerava pustiti Rukavinu za manje od toga.

Osim toga, Dinamo je sad u direktnim pregovorima s Amerikancima i tako želi izbjeći plaćanje deset posto provizije posrednicima. Ako bi Galaxy pristao na tu ponudu, Rukavini bi pripalo 700.000, a Dinamu 2.8 milijuna eura.

Klub neće raditi probleme Rukavini oko transfera, ali tek kad sve strane u transferu budu zadovoljne. Očekuje se da će do dogovora na kraju doći i da će Rukavina biti u Los Angelesu sredinom veljače, kad počinje nova sezona američkog prvenstva.

Pročitajte više