dinamo

Dinamo prodao još dva igrača. Evo koliko će od njih zaraditi

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DINAMO se nastavio rješavati viška igrača koji ne konkuriraju za prvu momčad, a kad ih se svih riješi, ugasit će drugu momčad. Zadnja dva igrača koja su napustila Maksimir su Neven Đurasek i Damjan Daničić. Prvi će karijeru nastaviti u Šahtaru, a drugi u Azerbajdžanu.

Na dolasku Đuraseka u Šahtar inzistirao je bivši Dinamov trener Igor Jovićević koji od ove sezone vodi slavni ukrajinski klub. Dinamo za Đuraseka nije dobio nikakvu odštetu, ali je dobio 25 posto od budućeg transfera i čitav niz bonusa koje Đurasek može ispuniti. Daničić ide u Sumgayit iz Azerbajdžana koji također ništa nije platio za srpskog braniča, ali će Dinamu od njegova eventualnog budućeg transfera također pripasti 25 posto. 

Đurasek drugi put u karijeri odlazi u Ukrajinu. Od ožujka ove godine bio je u Dnjipru-1 i to također kod Jovićevića, a prije toga je bio na posudbama u Lokomotivi, Varaždinu i Olimpiji. Daničić je u Dinamo stigao 2020. godine iz Voždovca, a za prvu momčad je upisao tek šest nastupa i nije se uspio nametnuti.

Pročitajte više