CLUJ - DINAMO 2:2 (5:6)

Dinamo prošao u 3. pretkolo Lige prvaka nakon drame penala protiv Cluja

Foto: EPA

DINAMO je u trećem pretkolu Lige prvaka nakon što je u Rumunjskoj slavio protiv Cluja poslije jedanaesteraca. Nakon 120 minuta bilo je 2:2, a svi dinamovci su zabili jedanaesterce osim Amera Gojaka, dok su domaći promašili dva udarca s bijele točke.

Golove za hrvatskog prvaka, koji je 70 minuta igrao s igračem manje zbog crvenog kartona Theophilea, zabili su Gojak i Lirim Kastrati. Dinamo je vodio dva puta, ali su se domaći oba puta uspjeli vratiti. Posebno bolno za dinamovce bilo je kada je Debeljuh zabio u 92. minuti za produžetke.

Livaković junak a bio je u jednom trenutku tragičar, Petković poklonio gol u 92. minuti

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Dinamo je slavio sa 6:5. Odluka je pala u sedmoj seriji kada je Gvardiol precizno pogodio, a Boli prebacio cijeli gol. Rumunji su u petoj seriji imali meč-loptu kada je Balgradean obranio Gojakov udarac, no Livaković je spasio Dinamo zaustavivši udarac Golofca. Zanimljivo, ovo je tek drugi put da su penali odlučivali o Dinamovom prolasku, prvi put je zagrebački klub 2010. iz Lige prvaka ispao od Šerifa.

Hrvatski prvak kontrolirao je utakmicu do 51. minute. Ranije je poveo nakon sjajnog kontranapada kojeg je poveo Ivanušec i pucao, a iz odbijanca loptu u mrežu pospremio Gojak. Međutim, u 51. minuti je neoprezni Theophile skrivio jedanaesterac povlačenjem za dres Debeljuha. Sudac mu je pokazao crveni karton.

 

Livaković je obranio penal Deacu, ali samo 15 minuta kasnije od heroja je postao tragičar jer je očajno reagirao na udarac Pereire s 20 metara. Lopta je išla ravno u Dinamovog vratara i prošla mu kroz ruke.

Dinamo je vodstvo vratio 12 minuta prije kraja kada je Petković maestralno podvalio loptu za Ademija, kapetan Dinama pucao u domaćeg vratara, a Kastrati izbjegao zaleđe i pospremio odbijanac u mrežu.

I kada je izgledalo da ništa ne može zaustaviti Dinamo na putu do trećeg pretkola, Petković je driblao na centru i izgubio loptu, a Cluj iz kontranapada izjednačio preko Debeljuha, 23-godišnjeg hrvatskog napadača koji je karijeru počeo u Rovinju i koji je kasnije preko Italije stigao do Rumunjske.

U produžecima je Cluj imao više loptu u posjedu, Dinamo igrao na kontranapade preko Kastratija, ali pravih prilika osim jednog velikog promašaja Kastratija sa sedam metara iz odbijanca nije bilo. 

Dinamo nositelj u ponedjeljak

Dinamo će biti nositelj i u trećem pretkolu, a tamo sigurno neće moći igrati protiv Young Boysa, Crvene zvezde, Qarabaga i Maccabija. Potencijalni suparnici hrvatskom prvaku su Molde, Midtjylland, Ferencvaroš, Omonia i Dinamo iz Bresta.

Ždrijeb trećeg pretkola je 31. kolovoza, a igrat će se jedna utakmica 15. ili 16. rujna. Play-off će se igrati na dvije utakmice 22./23. rujna i 29./30. rujna.

Sastavi:

CLUJ: Balgradean - Burca (od 82. Sušić), Vinicius, Boli, Comora - Bordeianu (od 113. Itu) - Chipciu (od 46. Rondon), Đoković, Deac, Pereira (od 68. Golofca) - Debeljuh

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac - Gojak, Ademi, Majer (od 54. Kastrati), Ivanušec (od 68. Petković) - Gavranović (od 54. Gvardiol), Oršić (od 197. Moharrami)


 

Pročitajte više