Dinamo protiv finskog HJK-a, Partizan na belgijski Genk!

U TREĆEM pretkolu Lige prvaka Dinamo će igrati s pobjednikom dvoboja HJK Helsinki - Bangor. Kako su Finci u prvom dvoboju u Walesu slavili s 3:0 pitanje pobjednika već je odlučeno. Prva utakmica vjerojatno će se igrati u Helsinkiju 26. ili 27. srpnja.

HJK je prošle godine bio prvak Finske sa samo četiri poraza iz 26 utakmica. U svojim vitrinama imaju 23 naslova prvaka države i deset naslova finskog Kupa. Igraju na Sonera stadionu kapaciteta deset tisuća gledatelja.

Partizan prošle godine razbio HJK u dvije utakmice

HJK ima europski koeficijent 3.79, što je jedan od najslabijih u trećem pretkolu. Najslavniji igrač finskog kluba legendarni je 40-godišnjak Jari Litmanen. HJK Helsinki je prošlog ljeta u trećem pretkolu ispao od Partizana sa 0:3 i 1:2, nakon čega ih je kvalifikacijama za skupinu Europa lige razbio Bešiktaš  sa 0:2 i 0:4

Ukoliko Modri prođu finski klub i uđu u četvrto pretkolo Lige prvaka, tamo će ih vjerojatno čekati Rosenborg, Partizan, APOEL, Wisla ili Strum Graz. To su klubovi s najvećim koeficijentom, samim time i favoriti za prolazak u četvrto pretkolo.

Što se tiče ždrijeba trećeg pretkola, izdvojimo nekoliko interesantnijih parova. Na "puta prvaka" svakako je zanimljiv onaj eventualni Partizana i Genka, a na "putu neprvaka" oni Benfice i Trabzonspora te Dinamo Kijeva i ruskog Rubina.

Mogren Budva / Liteks Lovech - Skonto Riga / Wisla krakow

Maccabi / Borac - Maribor / Dudelange

Helsinki / Bangor - Dinamo / Neftchi

Skenderbeu / APOEL - Slovan Bratislava / Kostan

Kopenhagen - Shamrock / Talinn

Genk - Partizan / Skendija

Rosenborg / Breidab - Pyunik / Victoria Plzen

Zeistafoni / Dacia - Sturm / Videoton

Valletta / Ekranas - Linfield / BATE

Rangers - Malmo / Torshavn



Standard - Zurich

Twente - Vaslui

Benfica - Trabzonspor

Dinamo Kiev - Rubin

Panathinaikos - OB

Pročitajte više