Dinamo raskinuo ugovore s Butinom i Tomićem

OSIM što je Dinamo predstavio Halilhodžića kao novog trenera, a Zoran Mamić tvrdio da je u Nyonu bio isključivo kao svjedok, u Maksimiru smo danas doznali još zanimljivosti.

A to je da Tomislav Butina i Ante Tomić više nisu igrači Dinama. "U posljednje dvije godine bio sam junak ili tragičar za 52 života", rekao je nedavno Tomo Butina i bio potpuno u pravu. Spašavao je Modre u Kopru, Puli, Erevanu, ali je znao i bolno kiksati u trenucima kada se to jednom iskusnom vrataru ne bi smjelo dogoditi. Sjetit ćemo se Šibenika, gdje je primio pogodak sa 40 metara, pa pogotka Ibričića na Poljudu u polufinalu Kupa, zatim i najsvježijeg "detalja" u Moldaviji, gdje je svojim bezglavim izlijetanjem nakon prekida Sheriffa poništio Sammirovu majstoriju, ujedno i vodstvo svoje momčadi.

Filip Lončarić je protiv Sheriffa i Rijeke pokazao da je spreman za preuzimanje Dinamove jedince, stoga su se Modri zahvalili 35-godišnjem Butini. No, čini se da to nije kraj Butine jer su se spominjali njegovi kontakti s Clubom Brugge.

Što se tiče Ante Tomića, tu je stvar sasvim jasna. Badelj, Ademi, Calello i Chago su sasvim dovoljni na poziciji zadnjeg veznog pa nema mjesta igraču koji posljednje dvije godine mirno sjedi na klupi. Vjerojatno se ni sam Tomić ne sjeća kad je zadnji put igrao u važnijoj utakmici.

Pročitajte više