Dinamo razbio Kamen u Velikoj

U DERBIJU 20. kola Prve HNL zagrebački Dinamo je u Velikoj uvjerljivo svladao Kamen Ingrad, "Modri" su slavili s 5:1.

Tko će slaviti u derbiju bilo je jasno već nakon 20 minuta igre. Naime, Dinamo je u tom trenutku već vodio s 3:0, tako da je svaki eventualni preokret protiv uvjerljivo najbolje momčadi prvenstva bio u domeni znanstvene fantastike.

Mrežu Kamena "načeo" je Bošnjak silovitim udarcem s 30-tak metara u 16. minuti, pri čemu je vratar domaćina Ivica Matas reagirao krajnje nespretno.

Drugi gol postigao je Brazilac Costa Anderson tri minute poslije, koji je u igru ušao već u 4. minuti nakon što se ozlijedio najbolji Dinamov igrač Eduardo da Silva.

Treći gol zasluga je Ivana Bošnjaka, koji je iznudio jedanaesterac, te potom pogodio s bijele točke.

Za 4:0 pobrinuo se Čale, koji jednostavno nije mogao promašiti nakon što je Bošnjak "izvozao" obranu Kamena i proigrao Čalu na 5-6 metara od gola.

Domaćini su uspjeli smanjiti vodstvo Dinama golom Brajkovića s bijele točke potkraj prvog polvremena, ali bilo je to više-manje sve od Veličana.

Za konačnih 5:1 pogodio je Drpić, koji je tukao iz slobodnog udarca, pri čemu se lopta odbila od živog zida domaćina i skrenula u mrežu Ivice Matasa.

Susret je pratilo oko 2000 gledatelja, od čega 500-tinjak navijača Dinama, a sudio je Bebek iz Rijeke.

Tijek utakmice:

Već u 2. minuti Dinamo je došao do prve izglednije prilike, Eduardo je bio u dobrom prodoru nakon lijepe lopte Modrića, ali dao si je predug for i lopta mu je pobjegla.

Na žalost Bad Blue Boysa, Eduardo da Silva se ozlijedio u toj akciji i morao je napustiti teren, a umjesto njega Dinamov trener Kuže u igru je ubacio Costu Andersona.

U 6. minuti je nakon kornera za Dinamo pucao Anderson, ali lopta je otišla preko gola.

Dinamo je već nakon 15. minuta igre jasno pokazao da je u Veliku došao po sva tri boda. Prvo je Anderson u 11. minuti uputio dva udarca prema golu Kamena, ali Matas je obranio jedan, a obrana Veličana blokirala je drugi.

Minutu kasnije Drpić je nakon kornera pucao glavom, ali Matas je još jednom bio na mjestu.

Apsolutna dominacija "Modrih" potvrđena je u 16. minuti. Ivan Bošnjak uputio je snažan udarac s 30-tak metara, Matas je bio "na lopti", ali reagirao je krajnje nespretno i lopta je ipak završila u mreži Kamena.

Samo tri minute nakon Bošnjaka zabio je i Anderson. Kapetan "Modrić" Zoran Mamić dobro je probio po lijevom boku i ubacio u kazneni prostor za Andersona, koji glavom sigurno pogađa za 2:0.

Nije dugo trebalo čekati na treći pogodak sjajno raspoloženih Dinamovaca, u 20. minuti pogodio je Ivan Bošnjak s bijele točke. Bebek je penal dosudio nakon što je Tomić srušio Bošnjaka u kaznenom prostoru.

Dinamo nije prestao napadati ni nakon tri postignuta pogotka. U 27. minuti Modrić je bio u dobroj prilici nakon dobrog proigravanja Bošnjaka, ali lopta je završila u gol-autu. Dvije minute nakon toga Buljat je ubacio iz slobodnog udarca, Ćorluka je tukao glavom, ali pokraj gola.

U 31. minuti Etto je pucao nakon brze kontre "Modrih", ali Matas je ovaj put bio siguran.

Jednu od rijetkih prilika domaćini su ubilježili u 36. minuti, Mujčin je dobro ubacio za Brajkovića, ali Dinamova obrana blokirala je njegov udarac.

Ivan Bošnjak je u 39. minuti još jednom je potvrdio svoju vrijednost. "Prošetao" se pokraj dva braniča Kamen Ingrada, ušao u kazneni prostor i dodao za Čalu, kojemu s 5-6 metara nije bilo teško pogoditi za 0:4.

Minutu kasnije Chago je topovski opalio iz daljine, ali pucao je u vratara Matasa.

U 44. minuti Bebek je dosudio još jedan penal, ovaj put za Kamen Ingrad. Drpić je u šesnaestercu rukama srušio Lakića, a s bijele točke pogodio je Brajković za 1:4.

Pogodak Brajkovića iz penala bio je posljednja zanimljiva situacija u prvom poluvremenu, koje je završilo s čak pet postignutih golova.

(POLUVRIJEME)

Početak drugog poluvremena donio je i prvi udarac Kamen Ingrada u okvir gola Dinama, pucao je Darmopil ali Turina je bio na mjestu.

Modrić je u 53. minuti lijepo ubacio za Andersona, ali Matas je na vrijeme istrčao i osujetio Dinamovu akciju.

Unatoč nemaloj prednosti, Dinamovci su dalje dominirali na terenu. U 57. minuti Anderson je nakon kornera kojeg je izveo Buljat opet pucao glavom, ali nije bio dovoljno precizan.

Nakon sat vremena igre Dinamo je ipak "ubacio u nižu", što su gosti ipak donekle iskoristili. Prvo je Sivonjić u 62. minuti dobro probio po desnom boku, ali loše je ubacio i Turina je s lakoćom uhvatio tu loptu.

Tri minute kasnije Mujčin je ubacio iz kornera, ali loptu je boksanjem izbio Turina.

U 68. minuti Kuže je umjesto Modrića ubacio Silvija Marića.

Nakon što je Anderson nespretno izgubio jednu loptu, Mujčin je uputio dalekometni udarac prema golu Dinama, ali lopta je prošla pokraj vratnice.

U 75. minuti Buljat je pucao iz slobodnog udarca, ali pored vratnice, a dvije minute kasnije Etto je tukao nakon kontre Dinama, ali Matas obranio taj udarac.

U 79. minuti i Dino Drpić se upisao među strijelce. Pucao je iz slobodnog udarca, lopta je pogodila živi zid Kamen Ingrada i skrenula u gol domaćina.

U 90. minuti Bebek je dosudio penal za Kamen Ingrad, ali Ivan Turina još jednom je dokazao da je jedan od najboljih vratara u Hrvatskoj obranivši udarac Lakića s bijele točke.

N.B.

Pročitajte više