Dinamo razbio Salzburg, prvi gol Andersona

VODEĆA momčad aktualnog Prvenstva hrvatske zagrebački Dinamo, u španjolskom gradu Olivi pobijedio je austrijskog prvoligaša Salzburg sa 4:1.

Dinamo je vodio protiv Salzburga 3:0, a prva tri gola su postigli Silvio Marić (20.), Mathias Chago (30.) i Costa Anderson (52) kojemu je to bio prvi zgoditak u modrom dresu.

Gol razliku je za Austrijance uspio smanjiti Alexander Zickler u 57. minuti susreta, a konačnih 4:1 postavio je Dario Zahora u 80. minuti susreta.

Od 64. minute igre Dinamo je na terenu imao igrača više jer je zbog prekršaja isključen Alex Von Schwedler.

Glasnogovornik Dinama Ado Kožul rekao je za Index kako se utakmica igrala po kiši i teškom terenu, ali da su igrači Dinama "jednostavno briljirali na terenu".

Trener Dinama Josip Kuže, vidno dobro raspoložen, je nakon utakmice izrazio zadovoljstvo pobjedom, te je dodao kako se vide pomaci na kojima je momčad radila tijekom zimske stanke.

Iako se radilo samo o prijateljskoj utakmici nogometaši Dinama zaslužili su danas pohvale budući da su potopili izuzetno kvalitetnu drugoplasiranu austrijsku momčad.

Trener Salzburga Kurt Jara imao je tako razloga za nezadovoljstvo svojom momčadi koja je, nakon što ju je kupio Red Bull, dovela nekoliko vrlo jakih imena poput spomenutog Zicklera koji je došao iz minhenskog Bayerna ili Vratislava Lokvenca, bivšeg igrača VfL Bochuma.

Salzburg na ljestvici austrijske Bundeslige drži drugo mjesto sa 40 bodova koliko ima i vodeća Austria Magna, ali s utakmicom manje. Salzburg u 22 odigrana kola ima 13 pobjeda, jedan neodlučen susret te 8 poraza.

Posljednju utakmicu austrijskog prvenstva Salzburg je odigrao 10. prosinca kad je pobijedio bečki Rapid sa 2:0. Kolo prije Jarina momčad je poražena od SV Josko Fenster Rieda sa 2:1.

Pročitajte više