Dinamo razbio Zagreb u Maksimiru, Eduardo oduševio Boyse

EDUARDO da Silva najzaslužniji je za veliki preokret koji je Dinamo napravio u drugom poluvremenu susreta protiv Zagreba u Maksimiru. Dinamo je svladao "Pjesnike" s visokih 4:1.

U Maksimiru se u prvih 15-tak minuta igra vrlo ravnopravna utakmica, Zagrebaši uspješno pariraju domaćinima.

Mandžukić je 24. minuti bio u vrlo dobroj gol-šansi. Nakon brze akcije gostiju izbio je sam pred Turinu, ali Dinamov vratar uspio je spasiti svoj gol.

U 40. minuti Dinamo je bio u dotad najboljoj prilici za gol. Na ubacivanje Bošnjaka udarcem s 5-6 metara Etto je pogodio gredu.

Trener Kuže je potkraj prvog poluvremena umjesto Čale u igru ubacio Costu Andersona.

Gosti su uspjeli povesti u 45. minuti. Nakon ubačaja Mujdže s lijeve strane, loptu je na zemlju spustio Mandžukić, a s pola metra udaljenosti pokraj nemoćnog Turine zabio je Ivan Parlov.

Poluvrijeme je završilo rezultatom 0:1, a zanimljiv je podatak da Dinamo u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir gola "Pjesnika".

Mogli su Zagrebaši doći i do drugog gola u 58. minuti nakon što je Ibričić izveo slobodan udarac, Mujdža je bio u dobroj poziciji, ali Dinamova obrana je u zadnji čas otklonila opasnost.

U 65. minuti Čutura je srušio Eduarda da Silvu, a Bošnjak je bio je siguran s bijele točke. Samo dvije minute kasnije Eduardo je postigao gol za 2:0 nakon sjajnog solo-prodora.

U 70. minuti Eduardo je još jednom dokazao da je trenutno možda i najbolji igrač Prve HNL. Uzeo je loptu na 40-tak metara od gola Zagreba, "prošetao" se kroz obranu gostiju i zabio za 3:1. Kakav preokret Dinama!

U posljednjim sekundama susreta Costa Anderson postigao je svoj prvi gol u Prvoj HNL za konačnih 4:1.

Foto: Dragan Predojević

Pročitajte više