SUPERKUP

DINAMO - RIJEKA 1:0 Modrima Superkup u ludoj utakmici

Foto: Pixell

DINAMO je golom Amera Gojaka u 42. minuti pobijedio Rijeku i osvojio Superkup. U neobičnoj utakmici Modri su bili bolji i zasluženo su došli do prvog trofeja sezone.

Bila je ovo stvarno čudna, luda utakmica. Zašto? Zato što smo u 90 minuta igre na Maksimiru gledali ispodprosječan nogomet, nekvalitetan i loš, a opet, sve je prštalo od uzbuđenja i nevjerojatnih događaja.

Amer Gojak zabio je prekrasnu golčinu, zakucao je loptu u same rašlje Simona Sluge. Potom je sudac Zebec poništio dva gola Dinamu, od kojih je onaj drugi bio čisti gol. A onda je na scenu stupio Lovro Majer. Mlada nada Dinama i jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa u igru je ušao u 81. minuti da bi samo četiri minute kasnije morao van zbog dva žuta kartona. Nevjerojatno. Tu nije bio kraj uzbuđenjima. Rijeka koja do tada nije postojala na terenu, umalo je došla do izjednačenja u 90. minuti kad je Raspopoviću čisti zicer skinuo Domagoj Livaković.

Sve u svemu, više nego zanimljivo otvaranje sezone, a trofej Superkupa zasluženo ide u ruke Dinamu.

GNK Dinamo Zagreb - HNK Rijeka Rezultati uživo

Dinamu je to šesti naslov pobjednika Superkupa, a zanimljivo je što je to bio prvi Superkup nakon 2014. kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Dinamo 2:1. Razlog tome bile su dvostruke krune - u tom razdoblju Dinamo je tri puta osvojio dvostruku krunu (2018., 2016., 2015.), a Rijeka jednom.

Dinamo je od prve minute diktirao tempo i stvarao pritisak, dok se Rijeka branila dvostrukim blokom i priliku tražila iz kontri. U prvih 20 minuta nije bilo ozbiljnijih prilika, a u 22. minuti Modri su bili na korak do vodstva. Oršić je izveo prekid ubacivši u kazneni prostor, Lešković je bio najviši, ali je njegov udarac glavom završio u okviru gola.

Nakon pola sata igre Rijeka je imala prvu priliku, Tomečak je ubacio u kazneni prostor, ali su igrači Dinama očistili loptu. U samoj završnici prvog dijela Dinamo je poveo golom Amera Gojaka. Nakon brzo izvedenog auta lopta je došla do Gavranovića koji je odmah odigrao do Leovca, a on je vratio do Gojaka koji je sjajno pogodio gornji kut Slugina gola.

U nastavku utakmice Dinamo je i dalje pritiskao i Rijeka nikako nije uspijevala složiti ozbiljniju akciju. U 69. minuti domaćin je imao veliku priliku za 2:0, no Hajrovićev udarac Sluga je sjajno zaustavio.

Igor Bišćan je s dvije izmjene pokušao probuditi ekipu, u igru su ušli Pavičić i Halilović, ali nije bilo promjene. Rijeka je u 74. minuti ipak zatresla mrežu, ali vlastitog gola. Međutim, Tomečakov autogol je poništen zbog Oršićevog zaleđa, ali suci su tu pogriješili i Modrima je poništen regularan pogodak.

U 84. minuti Dinamo je ostao s igračem manje nakon što je Lovro Majer u svega četiri minute na terenu dobio dva žuta kartona. Mladi veznjak Modrih ušao je u igru u 81. minuti, a četiri minute kasnije morao na je hlađenje. Prvi žuti je zaradio zbog udaranja ramenom Kvržića, a drugu javnu opomenu zbog oštrog prekršaja nad Pavičićem.

Rijeka je mogla izjednačiti u 88. minuti kada se Raspopović nakon jedne duge lopte našao ispred Livakovića, ali je hrvatski reprezentativac obranio nogom. Bila je to najbolja prilika gostiju na utakmici.

Prva HNL počinje u petak, 19. srpnja, utakmicama Osijek - Slaven Belupo te Dinamo - Lokomotiva.

 

Pročitajte više