Dinamo s igračem više jedva svladao Belišće

U UTAKMICI osmine finala hrvatskog kupa Dinamo je u Maksimiru jedva svladao Belišće rezultatom 3:2, iako su gosti sat vremena igrali s igračem manje.

"Plavi" su utakmicu otvorili dobro, poveli su već u 4. minuti golom Mijatovića. No samo sedam minute poslije, gostujuća momčad izjednačuje golom Maria Mijatovića.

Bezidejni Dinamo u 27. minuti ponovo ostaje šokiran, Belišće je povelo 2:1 golom Vinogradaca.

Najbolji igrač Belišća, Mario Mijatović, isključen je u 30. minuti zbog psovanja suca, a Dinamo izjednačuje u 34. minuti golom Veldina Karića.

Igrači u svlačionice odlaze pri rezultatu 2:2. Drugo poluvrijeme gosti, koji su igrali s deset igrača, izgubili su terensku inicijativu, ali Dinamu je ipak trebalo čak 42 minute kako bi osigurali plasman u četvrtfinale. Treći i pobjedonosni gol za Dinamo zabio je Veldin Karić.

Utakmicu je pratilo oko 400 navijača smještenih većinom na sjevernoj tribini, koji su cijelo vrijeme vrijeđali igrače Dinama, a najviše vratara Turinu. 

Tijek utakmice:

Prvi gol na utakmici pao je već u 4. minuti, Andre Mijatović donio je vodstvo Dinamu.

U 11. minuti nakon kontre Belišća dolazi do pomutnje u Dinamovoj obrani, a Mario Mijatović pogađa za 1:1.

Belišće je imalo još jednu odličnu priliku u 16. minuti preko Matokovića, ali Dinamo se ipak uspio spasiti.

Prva izmjena za Belišće dogodila se u 25 minuti - umjesto Gradinjana ušao je Tomoković.

U 27. minuti novi šok za Dinamo. Akciju je po desnoj strani poveo Matoković, prebacio na lijevi bok do usamljenog Maria Mijatovića. On ulazi u šesnaesterac i dodaje u sredinu do Vinogradaca, koji pogađa za vodstvo Belišća 2:1.

U 30. minuti strijelac prvog gola za Belišće, Mario Mijatović dobija crveni karton zbog psovanja suca Vučkova. Igrači gostujuće momčadi nasrću na suca Vučkova, u teren ulazi i trener Belišća. Nasreću, situacija se brzo smirila.

U 34. minuti Dinamo izjednačuje golom Veldina Karića, koji je glavom ubacio loptu u mrežu nakon izvedenog udarca iz kuta.

Nakon što je momčad Belišća ostala sa deset igrača, njihovi napadi su posve stali.

U 40. minuti Hrman je iz slobodnog udarca pucao preko gola.

U 43. minuti Buljat je grubo srušio Brkića i sudac je dosudio prekršaj. Igrači Belišća ponovo su protestirali kod suca, koji je uvažio njihove zahtjeve i pokazao Buljatu žuti karton.

POLUVRIJEME

U poluvremenu Dinamo vrši dvije zamjene; izašli su Agić i Ljubojević, ušli su Pranjić i Zahora.

Pranjić se u samom početku drugog poluvremena pokazao kao pravo osvježenje, dvaput je probio bok. U jednoj od tih prilika dobro je centrirao za Zahoru, ali golman Belišća bio je na mjestu.

Gotovo cijelo drugo poluvrijeme prošlo je u bezidejnoj igri, Belišće se sa deset igrača uspješno branilo sve do samog kraja utakmice.

U 87. minuti Veldin Karić postiže svoj drugi gol na utakmici i dovodi Dinamo u vodstvo 3:2.

Sastavi:

Dinamo: Turina, Buljat, Mijatović, Ješe, Štrok, Agić Ljubojević, Bošnjak, Karić, Poldrugač, Hrman

Belišće: Vibovec, Jaković, Dorkić, Novaković, Brkić, Gradinjan, Žaja, Hannich, Mario Mijatović, Vinogradac, Matoković

Pročitajte više