Dinamo s igračem više remizirao protiv Ukrajinaca

Foto: GNK Dinamo

DINAMO je na pripremam u Turskoj ponovno remizirao - ovog puta s ukrajinskom Zorjom Lugansk 2:2. Aktualni prvak Hrvatske gubio je od 10. minuta, kada je Gruzijac Lipartia prošao Sigalija i asistirao ua Pietraka, koji je zabio za vodstvo.

Imala je momčad Ivajla Peteva prilike u 5. (Čečer glavom spasio s gol-linije nakon udarca Pavičića), 13. (Hodžiću poništen gol zbog zaleđa), 19. i 26. minuta, kada je vratar Levčenko sjajno obranio udarce Fiolića te Šituma.

Međutim, u 35. minuti stiglo je izjednačenje. Hodžić se nakon dodavanja Kneževića odlično riješio protivnika i s 20 metara prekrasno zabio za 1:1. No, gol je zasjenila ozljeda Sigalija, koji je morao napustiti teren nakon duela s Lipartijom, pa ga je zamijenio Schildenfeld.

U nastavku je momčad Ivajla Peteva uspjela preokrenuti preko Paula Machada, koji je u 55. minuti zabio poslije asistencije Hodžića. Ali, svega tri minute Dinamo je vodio, jer je Perić srušio u šesnaestercu Bonaventuru, a Forster iz penala postavio konačni rezultat. 
 
Zagrepčani su od 71. minute imali igrača više nakon crvenog kartona Sukockija, koji je nogom u glavu udario Stojanovića. Ipak, Dinamo nije uspio iskoristiti brojčanu prednost i slomiti trećeplasiranu momčad ukrajinskog prvenstva u Beleku.
 
DINAMO – ZORJA 2:2 (1:1)
Strijelci: 0:1 Petriak (10.), 1:1 Hodžić (35.), 2:1 Machado (55.), 2:2 Forster (58.) 11m
 
DINAMO: Livaković - Matel (od 59. Stojanović), Sigali (od 40. Schildenfeld), Lešković (od 46. Perić), Pivarić - Pavičić, Knežević (od 59. Gojak) - Fiolić (od 59. Olmo), Machado (od 72. Ćorić), Šitum (od 59. Guilherme) - Hodžić

ZORJA: Levčenko - Čaikovski, Čečer, De Menezes, Forster, Kadymian, Kharatin, Lipartia, Opanasenko, Petriak, Sobol
 
Žuti karton: Stojanović (70.)
 
Crveni karton: Sukotski (71.)

Pročitajte više