DINAMO U LIGI PRVAKA

DINAMO - SABURTALO OD 20:00 Gosti u Zagreb doveli misteriozno "pojačanje"

Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO danas od 20 sati na pred praznim tribinama Maksimira dočekuje Saburtalo u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka. To je drugo pretkolo, a u prvoj je utakmici hrvatski prvak pobijedio 2:0 u Gruziji golovima Mislava Oršića i Brune Petkovića.

Nenad Bjelica najavio je minute za Danija Olma, a potom pozvao na oprez te naglasio kako jen njegova momčad puna samopouzdanja.

Za goste to ne znači previše, nisu se došli predati, tvrdi Giorgi Čiabrišvili, njihov trener. Njihov trening na Maksimiru nadgledao je i pravoslavni svećenik koji je stigao kao "dio delegacije" Sabrutala.

"Mi nemamo ništa za izgubiti, lišeni smo pritiska, psihološki smo stabilni. Spremni smo napraviti veliki rezultat, ali svjesni smo da bi pobjeda i prolaz bili za nas herojski posao", rekao je trener gostiju pa se osvrnuo na kaznu UEFA-e zbog koje na tribinama Maksimira neće biti gledatelja.

"Neće to biti utakmica bez publike. Igrat ćemo pred vama novinarima, igrat će se pred svima onima kraj TV ekrana, utakmicu prenosi prvi program državne televizije i to nam puno znači. Puno nam je ljudi dalo podršku, poslalo poruku da nam žele sreću i da vjeruju u nas i mi ćemo dati svoj maksimum da ih ne iznevjerimo."

Ni igrači nisu otpisali veliki preokret, tako misli i Giorgi Diasamidze.

"Ništa nije nemoguće, moramo vjerovati da možemo pobijediti. Spremni smo fizički i psihički za preokret, ne predajemo se."

Podsjećamo, Dinamu je u zadnjim sekundama gostujuće utakmice poništen i gol za 3:0 koji je lako mogao biti priznat. No i bez njega Modri su ogromni favoriti - na prolazak gostiju neke kladionice nude koeficijent 101.

Pobjednik ovog duela u sljedećoj rundi ide na pobjednika između mađarskog Ferencvaroša i malteške Vallette. Prvu utakmicu dobili su Mađari u Budimpešti 3:1.

 

Pročitajte više