Dinamo šalje svog velikog talenta na posudbu u Istru?

Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Luka Vrbančić (18), daroviti napadački veznjak Dinama i U-19 reprezentativac Hrvatske, trebao bi se priključiti Istri 1961 na posudbi do kraja sezone. Ove sezone već je igrao za prvu momčad Dinama u Kupu Hrvatske protiv Ponikva i Oriolika te je zabio i jedan pogodak.

S obzirom na konkurenciju koja vlada u momčadi na njegovoj poziciji, ali i činjenici da Dinamo ove sezone nema prostora za razvijanje mladih igrača bez iskustva, u klubu su očito procijenili da je za Vrbančićev razvoj najbolje da ode na posudbu. Činjenica da ne razmišljaju o tome da ga pošalju u Sloveniju, nego u prvi rang hrvatskog nogometa, samo pokazuje visoku razinu vjere u njegove mogućnosti.

Dinamo ima dobro iskustvo s Istrom koja je za njih razvila Josipa Šutala. On se u Maksimir vratio spreman uzeti mjesto u sastavu, a kasnije postati reprezentativac i ostvariti vrhunski transfer u Ajax. Istra, pak, više ne želi "besplatno" razvijati igrače za druge pa će, ako se ovaj posao dogodi, vjerojatno dobiti neki postotak budućeg transfera, kao što su to imali za Diona Drenu Belju, koji je bio došao iz Osijeka na uspješnu posudbu.

Vrbančić je u akademiju Dinama stigao 2016. godine iz Ponikvi. Do sada je upisao 197 nastupa za mlađe kategorije i postigao 83 gola. Za U-19 reprezentaciju debitirao je prije tri mjeseca, odigrao pet utakmica i zabio četiri pogotka. Sada će dobiti priliku pokazati što može na prvoligaškoj razini.

Pročitajte više