Dinamo se javno ispričao i zahvalio navijačima

OVIH JE dana Zagreb oblijepljen jumbo plakatima zanimljivog sadržaja. "Fala kaj ste bili uz nas kad je bilo najteže" - stoji na modrim plakatima s grbom Dinama.

Kako doznajemo od Siniše Jagodića, člana Uprave zaduženog za odnose s javnošću, plakatima se zagrebački klub želio istinski i od srca zahvaliti svim prijateljima i navijačima koji su bili uz Dinamo u najmučnijim trenucima u povijesti kluba.

Jagodić je u razgovoru za Index potvrdio da su jumbo plakati zahvale njegova ideja, realizirana u sklopu kampanje za vraćanje imidža posrnulom divu. No, mi se ni uz najbolju volju nismo mogli sjetiti tko je to od navijača točno bio uz Dinamo nakon što su "Modri" prošle sezone ispalo u "drvenu" ligu.

Iako su ulaznice za Dinamove utakmice na Maksimiru bile besplatne, po utakmici se okupilo parstotinjak navijača, koji nisu navijali nego su, ogorčeni povijesnom brukom svog najdražeg kluba, 90 minuta žestoko vrijeđali igrače i čelništvo kluba.

"Kad se javila misao da treba poslati tu poruku, u tom momentu smo mislili na sve Dinamovce, kojih ima jako puno, ne samo na one koji su dolazili na utakmice, nego i na one koji su ostali kod kuće, kao i na one koji su s pravom bili revoltirani. Nismo se fokusirali samo na posjetitelje utakmice, nego na sve one koji na ovaj ili onaj način bili uz Dinamo. Nezadovoljni su bili i oni koji su šutili, a ne samo oni koji su jasno izražavali svoje nezadovoljstvo." - kazao je Jagodić u razgovoru za Index.hr, te se složio s našom tvrdnjom da bi najbolja isprika ipak bio povratak kvalitetnog nogometa u Maksimir.

"Uzeli ste mi riječ iz usta. Samo dobrim igrama vratit ćemo osmijeh na lice navijača i vratiti ih na stadion. Ovom kampanjom smo htjeli priznati da je bilo teško, da nije bilo dobro i da smo itekako svjesni situacije u kojoj smo se našli." - kazao nam je Jagodić, pa dodao kako se pozitivna atmosfera oko Dinama osjetila na prijateljskoj utakmici protiv sarajevskog Željezničara, kojeg je Dinamo u subotu svladao s visokih 4:0.

"Osjetila se pozitivna atmosfera na stadionu, prije, za vrijeme, i nakon utakmice. I upravo to nam je, uz dobru igru, razlog najvećeg zadovoljostva, povratak navijača na tribine u vrijeme kad je to Dinamu najpotrebnije." - zaključio je Jagodić, a nama ne preostaje drugo nego poželjeti Dinamu da s dobrim igrama nastavi i u prvenstvu.

Prva službena utakmica "Modrih" na rasporedu je u subotu, Dinamo gostuje kod Cibalije u Vinkovcima.

Pročitajte više