Dinamo se lako obračunao sa Slovencima

DINAMO se bez problema obračunao sa slovenskim Primorjem. Već nakon prvog susreta 2. pretkola Kupa UEFA možemo reći da je naš predstavnik osigurao 1. kolo jer Primorje je loša momčad.

Dinamo je istrčao u novoj garnituri Umbro dresova koja je očito bila sretna. Zagrepčani su konačno igrali kako bi i trebali, s obzirom na ovosezonska pojačanja i potencijal momčadi. Koliko je to dobro u odnosu na bolje europske klubove, nije lako reći jer Slovenci su se pokazali u vrlo slabom izdanju. Jurčević je dobro uigrao formaciju 3-5-2.

Kakav furiozan početak Dinama. Nakon pola sata bilo je već 3:0, a vidjeli smo tri lijepa pogotka. Slovenci nikako nisu uspijevali kvalitetno parirati domaćima, razlika u kvaliteti je bila očita.

Već u 2. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora zaprijetio je kapetan Dinama Niko Kranjčar, ali udarac odlazi pored gola.

Krenulo je da ljepše nije moglo. Već u 4. minuti Dinamo je poveo golom Kranjčara iz prekida. Kapetan je nabacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, lopta je pala točno na pet metara, ali nitko je nije dirao, a ona je odskočila u mrežu. Slovenski vratar ostao je pokriven i nije mogao pravovremeno reagirati.

U 8. minuti odlična prigoda za 2:0 i rješavanje dvojbi odmah na startu. Da Silva je bez problema probio lijevu stranu i ušao iskosa u šesnaesterac. Brazilac je pucao, što je bilo najbolje rješenje, ali pogodio je u vratara. Kasniju gužvu nekako su otklonili igrači Primorja.

19. minuta i već je 2:0! Uz malo sreće, Dinamo je povećao vodstvo. Bošnjak se našao na 25 metara zdesna. Htio je centrirati, loše je zahvatio loptu, no ona je pogodila nogu obrambenog igrača Primorja i prevarila golmana otišavši tik ispod rašlji.

Kanonada se nastavila u 28. minuti. Nakon nekoliko odbijenih lopti i prebacivanja s jednog na drugi vrh šesnaesterca, do lopte je došao Pranjić i preciznim udarcem pogodio rašlje. Kakav eurogol s dvadesetak metara.

Prva prigoda gostiju stigla je tek u 30. minuti. Gregorič je atraktivno opalio s ruba šesnaesterca, a Turina je boksanjem otklonio opasnost.

Prvo poluvrijeme je proteklo u apsolutnoj dominaciji "plavih". Mogli su Slovenci proći i gore.

Nakon petnaestak minuta drugog dijela postalo je jasno da će se Dinamo do kraja posvetiti čuvanju stečene prednosti. Naš predstavnik kao da je stao igrati, ali Primorje je i dalje bilo bezopasno.
U 61. minuti danas neprimjetnog Ljubojevića zamijenio je Mujčin.

Ipak, gosti su morali krenuti naprijed, barem da postignu počasni zgoditak. To su iskoristili Dinamovci u 69. minuti. Da Silva je napravio krasan proboj po lijevoj strani i povratno pronašao tek u igru ubačenog Zahoru kojem nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu za 4:0. Malonogometna akcija.

Prvu bolju prigodu u drugom poluvremenu imali su gosti. Dva opasna dalekometna udarca odlično je obranio Turina.

Vrlo atraktivan potez Darija Zahore u 71. minuti. Bez razmišljanja je opalio s 18 metara, lopta je svom silinom pogodila prečku.

Do kraja su domaći bez problema održavali vodstvo. Primorje je pokušavalo uglavnom dalekometnim udarcima, ali bez uspjeha.

Engleski sudac je bez greške odradio posao u ovoj vrlo fer utakmici. Uzvrat u Ajdovščini je za dva tjedna.

Strijelci
4. min. 1:0 Kranjčar
19. min. 2:0 Bošnjak
28. min. 3:0 Pranjić
69. min. 4:0 Zahora

STADION: Maksimir

GLEDATELJA: 12000

SUDAC:  Mark Hasley (Engleska)

ŽUTI KARTONI:
Vincetić (Primorje)

Dinamo
Turina – Mijatović, Lučić, Milinović (od 54. Poldrugač) – Bošnjak, Štrok (od 68. Zahora), Agić, Kranjčar, Pranjić – Ljubojević (od 61. Mujčin), da Silva
Trener: N. Jurčević

Primorje
Strajnar – Krstič, Miloš, Mirtič – Tanjič, Gregorič (od 46. Kalin), Mlakar (od 78. Džuzdanović), Vincetić – Jolič – Zatkovič, Žeželj (od 38. Lo Duca)
Trener: D. Milanič

Izjave nakon utakmice:

Trener Primorja Darko Milanič: "Čestitao bih Dinamu na pobjedi, njihovi igrači su danas bili bolji. Mislim da u uzvratu imamo minimalne šanse za prolaz."

Trener Dinama Nikola Jurčević: "Čestitao bih svojim igračima na sjajnoj partiji koju su danas pružili uz pomoć publike. Danas smo pokazali svoje pravo lice, ekipa je pokazala borbenost i fanatizam. Iznimno sam zadovoljan startom utakmice, ovom podjedom smo praktički osigurali prolaz dalje. Nakon ove pobjede osjećam jedno veliko olakšanje."

Izvor fotografije: FaH

Pročitajte više