Dinamo se oprostio od Lige prvaka

SPEKTAKL na Maksimiru završio je razočaravajuće za Dinamo i domaće navijače. "Modri" su se porazom od Arsenala s tri pogotka razlike već u prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka oprostili od ovog prestižnog natjecanja.


 
 
 

 

Dinamo je u utakmicu ušao dobro, međutim nogometaši Arsenala od samog početka su dominirali u posjedu lopte. Njihovi napadi bili su dugi, kombinirali su i prijetili Turini.

Dinamo je svoje prilike čekao iz kontri i polukontri, no kada su i uspjeli šutirati prema golu nije bilo preciznosti.

U prvom poluvremenu jedine je tri prilike za Dinamo imao Luka Modrić koji je ponovo bio najbolji "Modri" igrač na terenu.

Veliki gubitak za domaćine bio je izlazak Vugrinca iz igre već nakon 27 minuta igre. Vuga se ozlijedio u petak u susretu 2. kola Prve HNL protiv Šibenika i iako je želio, nije mogao više izdržati u igri. Umjesto njega ušao je Agić no Modri su ostali samo na jednom napadaču, što nije bilo dovoljno za stvaranje neke veće opasnosti pred vratima Almunije.

Početak drugog poluvremena Modri su još "izdržavali" pritisak Arsenala. Imali su čak i dvije izgledne prilike, prvo Agića, a zatim i Eduarda no niti jedna nije išla u okvir vratiju.

U 63. minuti počeo je potop Dinamove momčadi. Prvo je Fabregas nakon asistencije Van Persieja svladao Turinu, a samo minutu kasnije Van Persie je protrčao skoro polovicu terena, Cvitanović koji je trčao uz njega nije mogao izbiti loptu, i Van Persie je matirao Turinu.

Iako je igra Dinama nakon toga pala, u 69. minuti Eduardo je imao izvrsnu priliku nakon proigravanja Modrića, ali je Djorou u posljednji trenutak izbio loptu ispred njega.

Samo tri minute kasnije Luka Modrić je odlično pucao, a još bolje je obranio inače drugi vratar Arsenala Almunia.

U 70. minuti Fabregas je postigao svoj drugi pogodak na utakmici, treći Arsenala. Zakasnili su Cvitanović i Mamić, i bez problema je Fabregas svladao Turinu, koji je u posljednoj minuti utakmice fenomenalno nogom obranio udarac Flaminija.

Kuže: U uzvratu ne mogu obećati dobar rezultat, ali mogu dobru igru

"Europski san o Ligi prvaka se raspao, ali ne i onaj o Ligi UEFA. Znali smo da se protiv Arsenala moraju poklopiti okolnosti: da Arsenal odigra lošu utakmicu, a mi najbolju koju možemo. Međutim, uspjeli smo parirati 60 minuta, a onda je došlo do pada koncentracije" - kazao je Kuže netom nakon utakmice u izjavi za HTV.

"Turina nas je i spasio u nekoliko prilika, no nije mogao sve. Nažalost sve se riješilo jako brzo, u samo dvije minute. Oni jesu objektivno jača ekipa, a mi putujemo u London na uzvraz kako bi odigrali što bolju utakmicu. Iz ovoga moramo izvući pouku za kvalifikacijsku utakmicu za Ligu UEFA" - kazao je Kuže dodavši kako je momčadi nedostajao Vugrinec.

Kazao je kako nije uveo novog napadača jer nije vjerovao da bi novi igrač uspio nešto učiniti. Smatra kako bi tada postojala veća opasnost da Dinamo primi još koji pogodak.

"Arsenal je zaista najbolja momčad, natjecateljski najbolja u Europi. Svejedno bih želio pozvati naše navijače  na uzvrat u London. Ne mogu im obećati dobar rezultat, ali mogu dobru igru koja će ih zadovoljiti" - zaključio je Kuže.

Najbolji Dinamovac na terenu Luka Modrić kazao je nakon utakmice kako nije bitno tko je kako igrao i tko je bio najbolji, već je bitno samo to da je Dinamo izgubio. "Vidi se da su bolji, iako smo na naše pogreške primili golove. Teško da možemo nešto napraviti u uzvratu, ali ćemo pokušati sve što možemo kako bi se na najbolji mogući način zahvalili našim fenomenalnim navijačima te kako bi dostojno predstavili Dinamo" - kazao je Luka Modrić.

Kapetan Dinama Zoran Mamić kazao je kako je došlo do određenog pada koncentracije prilikom primanja prva dva gola, te da se dogodilo upravo ono na što ih je Kuže upozoravao prije susreta.

"Sigurno je da se moglo nešto više napraviti i bolje reagirati" - dodao je kapetan Mamić.

"Na početku smo funkcionirali vrlo dobro, no Arsenal je bio taj koji je dominirao i umarao nas kratkim pasevima." - komentirao je Mamić koji se također zahvalio fantastičnim navijačima.

Dinamo: Turina, Ćorluka, Nowotny, Cvitanović, Čale, Buljat, Modrić, Mamić, Etto, Vugrinec, Eduardo

Arsenal: Almunia, Hoyte, Djourou,Kolo Toure, Eboue, G. Silva, Adebayor, Rosicky, Fabregas, Hleb, Van Persie

Tijek utakmice:

Prvo poluvrijeme:

Prvi udarac na utakmici izveli su gosti.

Već u sedmoj minuti Arsenal je imao izvanrednu priliku za vodstvo. Na rubu kaznenog prostora srušen je Fabregas i Van Persie je iz slobodnog udarca promašio vrata.

Samo minutu kasnije Etto je fenomenalno proigrao Modrića koji puca pored vratiju Arsenalovog vratara Almunie.

U 26. minuti ponovo je Luka Modrić bio u prilici ali puca pored vratiju.

Igru je u 27. minuti napustio Vugrinec kojeg je zamijenio Agić. Vuga se nije oporavio od ozljede koju je zadobio u petak na utakmici protiv Šibenika.

U 39. minuti Luka Modrić odlično puca, ali pored vratiju Almunije.

Drugo poluvrijeme:

Na samom početku drugog poluvremena Dinamo je imao dvije odlične prilike.

Prvo je u 46. minuti pucao Agić glavom, ali je promašio, a zatim je četiri minute kasnije Eduardo promašio vrata.

U 63. minuti susreta nakon asistencije Van Persieja Fabregas je topovskim udarcem svladao Turinu, a samo minutu kasnije Van Persie je povisio vodstvo na 2:0.

Od 79. minute pogotkom Fabregasa Arsenal vodi s 3:0.

A.H.
Foto: Arhiva

Pročitajte više