Dinamo se popeo na europskoj tablici. Sada je 116 mjesta ispred Hajduka

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

POBJEDOM nad PAOK-om (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige Dinamo je učinio puno za nacionalni i klupski koeficijent. O tome kako je poboljšao prvi smo pisali, a sada ćemo i o tome kako je unaprijedio drugi.

Dok Dinamo na nacionalnom planu svaki bod koji osvoji dijeli na četiri, jer je s toliko klubova Hrvatska počela europsku sezonu, u borbi za klupski koeficijent je sve što osvoji njegovo. Pobjeda u Europi vrijedi mu dva boda, ali nacionalnom koeficijentu je sinoć pridonio s pola boda. Klupski je osnažio punim plijenom koji je osvojio, dakle s oba boda. Sada ih ima 50.000, koliko ih imaju Salzburg i AZ Alkmaar, ali Dinamo je sinoćnjom pobjedom preskočio ove klubove, kao i Bragu, koja je na 49.000. 

Dinamo je trenutno na 39. mjestu ljestvice europskih klubova. Tako je ispred niza velikana: Galatasaraya, Celtica, Fiorentine, Fenerbahčea, Olympiakosa, Crvene Zvezde, Marseillea, Lyona, Lillea... 

Od ostalih hrvatskih klubova, Rijeka je na spomenutoj tablici na 124. mjestu s 12.000 bodova, Hajduk je 155. s 9000 bodova, dok je Osijek 159. s 8500 bodova.

Pročitajte više