Hrvatski klubovi u Europi

Dinamo slavi veliku pobjedu Hajdukovog bratskog kluba

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

TREBALO bi se čudo dogoditi da Dinamo ne bude među četiri kluba s najvećim koeficijentom u kvalifikacijama Lige prvaka. 

Hrvatski prvak je s koeficijentom 29.500 trenutno četvrti klub u kvalifikacijama Lige prvaka u dijelu za prvake. Može pasti na peto mjesto i ostati bez statusa nositelja u play-offu jedino ako Plzen (koeficijent 31.000) osvoji prvenstvo Češke.

A Plzenu treba čudo u posljednja tri kola. Slavia Prag je 3:1 pobjedom pred svojim navijačima pobjegla Plzenu na pet bodova i na korak je od naslova prvaka kojim bi pomogla Dinamu. 

Zanimljivo, Dinamo je tako u kvalifikacijama za Ligu prvaka veliku pomoć dobio od Slavije koja je bratski klub Hajduka. Splitski i praški klub su 2016. godine potpisali sporazum o suradnji, a Slavia je bila gost i na utakmici povodom 100. Hajdukovog rođendana.

Dinamu prijete opasni suparnici i u trećem pretkolu

Time bi zagrebački klub, ako preskoči dvije prepreke (uključuje se u drugom pretkolu), u play-offu Lige prvaka izbjegao Ajax, Celtic i Kopenhagen (Salzburg je zbog engleskog finala izravno u grupnoj fazi). Potencijalni suparnici Dinamu, ako ne bude većih iznenađenja, u play-offu mogli bi biti Young Boys, Astana, Ludogorec i Slavia Prag, uz niz opasnih klubova koji prijete već u trećem pretkolu poput APOEL-a, BATE-a, PAOK-a, Legije, Qarabaga i Maribora.

Pročitajte više