Dinamo slavio u derbiju

U DERBIJU HNL-a Dinamo je pred 25,000 gledatelja svladao Hajduka 2:1. Utakmicu je sudio najbolji hrvatski sudac Željko Širić koji je danas proslavio 42. rođendan.

Pobjedom protiv Hajduka Dinamo će najmanje do proljeća zadržati čelnu poziciju na ljestvici HNL-a, s četiri boda više od Hajduka, a šest više od trećeg Varteksa.

Utakmica je počela velikom bakljadom Bad Blue Boysa. Nakon 3 minute  sudac Širić je odlučio privremeno prekinuti susret zbog dimnog oblaka koji je nastao iznad terena. U 7. minuti utakmica je nastavljena.

Do 12. minute igralo se samo na Hajdukovoj polovici, ali Dinamo nije uspijevao doći do izgledne prilike. Tek u 15. minuti Dinamo stvara prvu pravu prigodu. Olić je primio loptu i sam krenuo prema Pletikosi, ali odlučio je dodati Mituu koji dodavanje ne iskorištava.

U 18. minuti Hajduk prvi puta prijeti Butini. Đolonga puca s 25 metara iz slobodnog udarca, ali Butina s lakoćom brani. Sedam minuta kasnije Olić trči po boku i puca, ali Pletikosa je spreman.

U 27. minuti Mikić s desne strane ubacuje u šesnaesterac, a Mujčinov udarac glavom Pletikosa brani vršcima prstiju. Tri minute kasnije Olić dodaje loptu do Mikića, a on slabo puca prema Pletikosi. Naš reprezentativni vratar taj udarac brani bez većih problema.

U 38. minuti Olić probija po lijevom boku i ubacuje loptu u kazneni prostor, a danas vrlo aktivni Mikić glavom puca direktno u Pletikosine ruke. Dvije minute kasnije Olić prima loptu deset metara od gola i puca, ali Pletikosa opet pokazuje zašto je hrvatski vratar broj 1. U 42. minuti nakon slobodnog udarca Đolonge Miladin puca prema Butininom golu, ali neprecizno.

To je bilo sve od prvog poluvremena, a u drugo poluvrijeme je Dinamo krenuo vrlo žestoko.

U 50. minuti Mitu sjajno kreće prema golu Hajduka. Kada je ušao u kazneni prostor Neretljak ga ruši. Širić nije predugo dvojio - jedanaesterac. Dario Smoje s bijele točke u 52. minuti dovodi Dinamo u vodstvo.

Svega tri minute kasnije Olić je sjajno probio lijevu stranu i uputio centaršut prema Silviu Mariću. Hrvoje Vejić nesretno je skrenuo loptu i zabio autogol. Dinamo – Hajduk 2:0.

U 65. minuti Niko Kranjčar, koji je ušao umjesto ozlijeđenog Dumitru Mitua, sjajno puca s otprilike 20 metara, ali lopta odlazi malo iznad gola. Tri minute kasnije, u 68. minuti, Deranja uzima loptu na vrhu šesnaesterca, ali puca točno u Butinu.

U 72. minuti Đolonga sjajno puca s petnaestak metara iz kosa, ali Butina je spreman. Nakon te akcije dosta dugo igralo se na sredini terena bez prilike, niti s jedne, niti s druge strane. Prvu priliku imao je Miše u 85. minuti. On je poslao loptu s 15-16 metara preko gola.

U 88. minuti Olić puca s petnaestak metara, a Pletikosa se baca i šalje loptu u korner. U sudačkoj nadoknadi Neretljak dodaje Krpanu koji nije bio dobro čuvan od strane igrača Dinama i Hajduk smanjuje na 2:1. Samo minutu kasnije Krpan prima lotu na 25 metara od Butininog gola i puca, a Butina krajnjim naporima loptu odbija u korner.

Igrač utakmice
Ivica Olić

Pročitajte više