Dinamo u incidentnoj utakmici bolji od Siona

MINIMALNOM gol razlikom od 1:0 Dinamo je pobijedio momčad Siona iz istoimenog švicarskog grada. Na prijateljskom turniru u Savieseu Modri su, u utakmici na rubu incidenata, imali nekoliko odličnih prigoda za bolju pobjedu, međutim, susret je u prvom redu obilježen dvjema tučnjavama te promašenim 11-ercem Dine Drpića.

Čitava utakmica, prema izvještaju Sportskih novosti, nije prošla u previše prijateljskom ozračju, koje je prvi puta narušeno sredinom 1. poluvremena kada je došlo do svađe između Tomića i Vogta.

Spomenuti su se igrači počeli naguravati na sredini terena, nakon čega je Tomiću u pomoć dotrčao Boštjan Cesar i udario Vogta. Nakon toga dotrčali su i ostali igrači obje momčadi koji su se naguravali sve dok ih suci nisu razdvojili. Srećom, "milosrdni" suci nisu pokazali niti jedan karton.

Utakmica je nastavljena, no, samo minutu kasnije Joao Pinto je grubo s leđa pokosio Modrića. Iako je slobodno mogao izvući i crveni, sudac Kalbermater se zadovoljio samo žutim kartonom za Pinta. U nastavku igre Dinamo je u 28. minuti, nakon Di Zentinog prekršaja nad Bošnjakom, izborio 11-erac, koji je neuspješno izveo Drpić.

Kraj 1. poluvremena obilježen je s nekoliko prigoda domaćina, no srećom po Modre, bez uspjeha. Početak 2. poluvremena bilježi pojačana igra Dinama, koja je ponovno rezultirala tučnjavom. Najpoznatiji igrač Siona Cauet je napao Mamića, nakon čega je došlo do tučnjave. Sudac se ovaj put nije libio izvući crveni karton, no, "pocrvenio" je Mamić.

Do kraja igre Modri su imali još jednu izglednu priliku za zgoditak koju nije iskoristio brzopleti Mitu. I kada se činilo kako će susret završiti neriješeno, Zahora je odlično dodao do Karduma koji je loptu udario iz naleta i u 90. minuti Modrima osigurao pobjedu i finale turnira.

Početnu postavu Modrih činili su Turina, Ćorluka, Drpić, Cesar, Buljat, Mamić, Tomić, Modrić, Čale, Ljubojević i Bošnjak, a naknadno su u igru ušli Ješe, Kardum, Chago, Bosnar, Mitu i Zahora. Susret se odigrao pred oko 1000 gledatelja na stadionu St. Germaine u Savieseu.

Dinamo u finalu turnira igra s pobjednikom današnjeg susreta između francuskog prvoligaša Auxerrea i danskog prvaka Broendbya.

Pročitajte više