Ždrijeb Lige prvaka

Dinamo u Ligi prvaka u skupini sa Cityjem, Šahtarom i Atalantom

Grafika: Index

ODRŽAN je ždrijeb za Ligu prvaka, a među 32 kluba našao se i zagrebački Dinamo koji se nakon tri godine vraća u najjače klupsko natjecanje.

Bjelica: Htio sam Atalantu. Idemo na pobjedu i protiv Cityja

Hrvatski prvak je u skupini C s Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom. Engleski prvak je najveći favorit natjecanja, Šahtar jedan od najlakših suparnika iz druge jakosne skupine, ali je Atalanta jedan od najtežih iz najslabijeg pota. Skupina C je jedina skupina na ovosezonskom ždrijebu koja nema nijednog europskog prvaka i jedina čija dva kluba ne igraju na svojim stadionima. Šahtar će utakmice igrati u Harkivu, a a Atalanta u Milanu na San Siru.

Od hrvatskih nogometaša Mario Pašalić nosi dres Atalante, a bivši kapetan reprezentacije Darijo Srna je pomoćni trener u Šahtaru. Dinamo je protiv Šahtara igrao prije 11 godina u kvalifikacijama za Ligu prvaka i ispao s ukupnih 5:1.

Crvena zvezda mogla se naći u skupini s Dinamom jer je bila u najslabijem potu, a na kraju je dobila skupinu s Bayernom, Tottenhamom i Olympiakosom. Najzanimljivije bi moglo biti u skupini F gdje su Barcelona, Borussia i Inter te u skupini D gdje Juventusu i Atleticu prijete Bayer i Lokomotiv.

Ždrijeb Lige prvaka:

Prve utakmice igraju se 17. i 18. rujna. Svaka pobjeda u grupnoj fazi donosi 2,7 milijuna eura, a remi 900 tisuća. Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine će proći u osminu finala, trećeplasirani odlazi u Europa ligu, a samo posljednja momčad u skupini završava europsku avanturu.

Uoči ždrijeba:

18:10 Dobitnik posebne nagrade predsjednika UEFA-a Aleksandra Čeferina je legendarni napadač Manchester Uniteda Eric Cantona, a na pozornicu su stigli i Hamit Altintop, Wesley Sneijder i Petr Čech kao domaćini ždrijeba.

17:50 Sve je spremno za početak, nogometaši i predstavnici klubova već su u dvorani.

17:30 Još pola sata 

17:10 Jürgen Klopp, trener Liverpoola: Ne pamtim ovakvu ludnicu. Druga jakosna skupina vjerojatno nikad nije bila jača. Treća je također vjerojatno najjača ikad, a iz četvrte možete dobiti Leipzig. Skupine će biti nevjerojatne.

17:00 Messi je stigao u Monaco na dodjelu nagrada za Ligu prvaka.

16:45 Navijači velikana u anketama širom Europe žele izvući Dinamo iz trećeg pota. Opširnije ovdje

16:30 Indexovi čitatelji u anketi su odabrali ovu skupinu za Dinamo: Zenit, Real, Crvena zvezda. Opširnije ovdje

16:00 Nenad Bjelica, trener Dinama, otkrio je da bi volio izvući Real.

"Osobno bih volio neke Španjolce, recimo Real Madrid. S njima bismo se mogli nositi, ne kao s Anderlechtom i Fenerbahceom prošle godine, ali sigurno bismo mogli igrati s njima."

Zvezda?

"Bilo bi zanimljivo za medije. Pa kako bude. Dobro ćemo se pripremiti za tu utakmicu i vjerujem da u te dvije utakmice možemo biti bolji od njih."

Pročitajte više