Dinamo u ofenzivi: Prate se Martin Zeman i Daniel Pavlović

ZORAN MAMIĆ početkom tjedna boravio je u Pragu u "snimateljskoj" misiji. Glavnu ulogu imao je mladi veznjak Sparte i češke mlade reprezentacije, Martin Zeman. 20-godišnjak se sa svojim igračkim karakteristikama izuzetno dopao Dinamovom sportskom direktoru, koji je po povratku u Zagreb angažirao klub da krene u ofenzivu prema Češkoj, piše Jutarnji list.

Ljevonogi veznjak ove se sezone nije upisao među strijelce u češkom klubu, ali taj podatak malo će reći o njegovom stvarnom učinku. Naime, odigrao je 30 utakmica za Spartu u svim natjecanjima ove sezone, uključujući i oglede protiv Panathinaikosa u Ligi prvaka. Ozljeda ga je spriječila da se Dinamovim čelnicima pokaže ranije, u međusobnom ogledu za Kup Uefa.

Tada su Modri, naime, zakaparili Slepičku, koji bi u Maksimiru očigledno mogao dobiti češko društvo. Prema podacima s Transfermarkta Zeman vrijedi 700 tisuća eura. Radi se o igraču koji bi treneru Kruni Jurčiću bio od izuzetne pomoći zbog nedostatka ljevaka u veznom redu. Na lijevoj strani Dinamo ima Mirka Hrgovića, koji svakako nije zalog za budućnost, dok se s Ibanezom mora još puno, puno raditi. I mladi Josip Pivarić vjerojatno će se vratiti s posudbe u Lokomotivi.

Osim češkog, zanimljivo je Modrima i švicarsko tržište. U drugoj ligi, preciznije u
Schaffhausenu, igra 19-godišnji Daniel Pavlović. Još jedan veznjak, ali sa izrazito ofenzivnim sklonostima, igrao je u FC Rorschach, St. Gallen i SC Freiburg, kao i za sve selekcije švicarskih nacionalnih selekcija. Pavlović koji korijene dakako vuče iz Hrvatske, trenutno je član U21 švicarske reprezentacije, a preseljenje u Maksimir, prema navodima SN, objeručke bi prihvatio.

C.D.
Foto: Sparta

Pročitajte više