Dinamo u prve tri utakmice u 2018. godini može osvojiti naslov prvaka

Foto: Luka Stanzl/Pixsell; Hina

ZAVRŠEN je jesenski dio HNL-a, a Dinamo je na korak od novog naslova, nakon što je prošle sezone Rijeka prekinula 11-godišnju dominaciju zagrebačkog kluba.
 
Dinamo u nastavak sezone 10. veljače ulazi s ogromnih 12 bodova prednosti ispred Hajduka, 14 više od Osijeka i 15 više od branitelja naslova. Osječani ni ne razmišljaju o naslovu prvaka, Rijeka bi u siječnju mogla ostati bez ključnih igrača, a Hajduk...
 
"Kup je jedan od naših ciljeva za proljeće", poruka je Hajdukovog trenera Željka Kopića koji dodaje da je svjestan kako navijači splitskog kluba ne mogu biti zadovoljni ogromnim zaostatkom za najvećim rivalom. 
 
 
 
Tri utakmice odluke?
 
Upravo bi prve tri utakmice u 2018. godini mogle odlučiti prvaka jer Dinamo u njima igra protiv jedinih klubova koji ga mogu ugroziti. Ako uspije taj pakleni niz preživjeti bez poraza, teško je vjerovati da klub s Maksimira može ispustiti prednost do kraja sezone. 
 
U prvoj utakmici Dinamo gostuje Osijeku, tjedan dana kasnije na Maksimir stiže Hajduk, a zatim vodeća momčad lige ide na Rujevicu. Tako bismo već i prije ožujka mogli saznati je li Dinamo novi prvak, a Zagrepčani bi ostatak sezone mogli iskoristiti za lov na Kup i pripreme za Ligu prvaka u kojoj ih čeka novi format natjecanja i gotovo nemoguć zadatak za plasman u grupnu fazu.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više