HNL

Dinamo u punom sastavu dočekuje Varaždin. Pobjedom može postati jesenski prvak

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI prvak Dinamo u 16. kolu Prve HNL na Maksimiru dočekuje deveti Varaždin. To je za obje momčadi posljednji susret ove kalendarske godine.

Pobijedi li Dinamo, polusezonu će završiti kao vodeći sastav lige. Ovaj susret momčadi Zorana Mamića dolazi nakon pobjede protiv Rudeša u Kupu rezultatom 2:0.

Varaždin može biti opasan ako mu se dopusti igrati

"Stanje u momčadi je dobro kao i raspoloženje. Imamo priliku završiti sezonu na najbolji mogući način. Naravno da moramo zaboraviti da je nakon te utakmice pauza te moramo biti fokusirani do krajnjih granica. Bez obzira na to što smo izraziti favoriti, u utakmicu ulazimo maksimalno fokusirani i to moramo pokazati na terenu kako bi završili na najbolji mogući način, pobjedom. Onda ćemo uživati u blagdanima koliko je to moguće ove godine s obzirom na ove sve neprilike, ali to je tako. Moramo biti brzi, agresivni, kompaktni i s puno emocije i strasti, kakvi smo bili u prošlim utakmicama, a nadam se da će ekipa to i pokazati", rekao je Mamić.

Varaždin na gostovanje u Zagreb dolazi nakon pobjede protiv Hajduka 4:2, ali u nezavidnoj poziciji na tablici jer na devetom mjestu ima tri boda više, ali i tri utakmice više od posljednje Istre.

"Varaždin nije u sjajnoj situaciji na tablici, ali mogu biti vrlo neugodni i opasni ako im se dopusti igrati. Nakon Rudeša se nitko nije žalio na probleme pa svi koji su bili na dispoziciji bit će i za tu utakmicu", zaključio je trener Dinama.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više