Evo po čemu je sve Dinamo najlošiji u Ligi prvaka

Foto: Hina

DINAMO je izgubio treću utakmicu zaredom u Ligi prvaka, a drugi put u nizu nije imao niti udarac u okvir gola.

Naime, Sevilla je slavila s 1:0 na Maksimiru, a njen vratar Sergio Rico utakmicu je završio bez ijedne obrane. Dinamo je u cijeloj utakmici imao pet udaraca prema golu i svih pet nepreciznih, a najbliže pogotku bio je u 77. minuti kada je topovski udarac Sose završio iznad gola.

S druge strane, Sevilla, koja je imala 72 posto posjeda lopte, imala je 13 udaraca, a Dominik Livaković upisao je četiri obrane.

Ovo je druga utakmica u nizu da je Dinamo ostao bez udarca u okvir gola, budući da i Gianluigi Buffon u prošlom kolu na Maksimiru nije imao posla.

Tek je u prvom kolu u Lyonu hrvatski prvak imao dva udarca u okvir gola, te je po tome najlošiji u Ligi prvaka, uključujući i klubove koji imaju utakmicu manje.

Dinamo je jedini klub u Ligi prvaka koji još uvijek nije zabio gol, no nema najlošiju gol-razliku jer je Legia uz jedan postignuti primila 13 pogodaka, dok je hrvatski prvak u tri susreta primio osam golova.

Klub s Maksimira je najlošiji u natjecanju po posjedu lopte, u tri utakmice je imao samo 36 posto posjeda lopte, odnosno ukupno je u svom posjedu imao loptu tek 23 minute, što je najlošije i u konkurenciji klubova s odigranom utakmicom manje.

Od onih klubova koji imaju isti broj utakmica kao Dinamo, hrvatski prvak je najlošiji i po pokušajima dodavanjima i točnim dodavanjima.

No da ne budu samo nogometaši Dinama na dnu Lige prvaka, pobrinuli su se i navijači koji su sinoć postavili rekord sezone po najslabijoj posjeti jer je utakmicu gledalo tek šest tisuća gledatelja.

 

Pročitajte više