Dinamo u vrlo čudnim okolnostima preokrenuo utakmicu protiv Zadra

DINAMO se protiv Zadra vratio iz mrtvih i preokrenuo utakmicu, sa 0:2 na 3:2. Međutim, maksimirski klub je okrenuo susret u vrlo čudim okolnostima tijekom drugog poluvremena.  No, krenimo redom...

> Tijek susreta

Zadrani su poveli već nakon 20-ak minuta igre, Mitrovića je srušio Kelava iako mnogi tvrde da penala nije bilo.  Župan je zabio sa bijele točke i Zadar je poveo.  Već u 32. minuti bilo je 2:0 za domaćine, Terkeš, najbolji strijelac prošlogodišnjeg izdanja HNL-a je ponovo matirao vratara Dinama.

Dinamo potpuno neprepoznatljiv u prvom dijelu

Hrvatski prvak je u prvom dijelu bio potpuno neprepoznatljiv na terenu, igrači koji su danas bili u narančastim dresovima su praktički stajali i pružili Zadranima priliku za teži trening. Zanimljivo je daj Dinamo prvi udarac u okvir gola uputio tek u 44. minuti, pucao je Morales.

Prepuni Stanovi su na kraju poluvremena počeli slaviti, no pokazalo se da je to bilo prerano. Inače, ovo je bila prva utakmica na stadionu Zadra ove sezone jer su tek nedavno dobili licencu za odigravanje prvoligaških utakmica.

Preokret Modrih u samo 16 minuta

Ni prvih desetak minuta gosti nisu odigrali ništa posebno, no onda se Modri čudesno bude. Prvo je Balaban, koji je ušao umjesto Tadića, zabio gol iz slobodnjaka. Iskosa je pogodio uz suprotnu vratnicu gola Zadra, a vratar Ježina samo promatrao kako mu lopta ulazi u gol.

Dinamo je nakon toga dodao još gasa, a Zadrani su pali. Kao da su zamijenili uloge iz prvog poluvremena. U tim trenucima je igrao samo Dinamo.

Mandžukić je zabio šest minuta nakon gola Balabana, primio je loptu na prsa u protivničkom jedanaestercu, a igrači Zadra su ga samo promatrali. Prošetao se kraj dvojice i mirno matirao Ježinu.

No, ima još. Balaban je potom u 71. minuti prošao po desnoj strani i došao do gol crte. Pucao je gotovo iz mrtvog kuta na prvu vratnicu, a vratar Ježina neobjašnjivo propušta loptu da uđe u mrežu.  Nakon što su Modri poveli, ponovo su ubacili u nižu, 3:2 im je bilo sasvim dosta. Zadrani su do kraja imali još nekoliko pokušaja, no Kelava više nije primio gol.

Kladionce nude najveće koeficijente na prekorete iz jedan u dva

Zaista je čudna partija koju su odigrala ova dva kluba. Dinamo nije ništa odigrao u prvom dijelu, bio potpuno neprepoznatljiv i blijed. Onda je od 50. minute počeo igrati, u 16 minuta zabio tri gola koja su mu bila dosta za pobjedu.

Teško se na kraju oteti dojmu da je utakmica odigrana u fair-playu i da pobjednik nije odlučen na terenu nego prije nego što je utakmice počela. Ne treba posebno ni spominjati da su najveći koeficijenti u kladionicama da će se utakmica preokrenuti iz jedinice u dvojku.

M.Pa.
Foto: ezadar

Pročitajte više