DINAMO UZEO JOŠ DVA HAJDUKOVA DRAGULJA Potpisala braća Baturina

Foto: Slavko Midžor / Pixsell
 
ROKO (17) i MARTIN (14) BATURINA, sinovi bivšeg Hajdukovog napadača Mate, koji su prije dvije godine iz omladinske škole na Poljudu otišli u Split braće Žužul, razvoj nastavljaju u Dinamu, s kojim su potpisali ugovore.
 
Braća su bili najtalentiraniji polaznici Hajdukove škole u njihovim uzrastima, a i dalje su na meti brojnih skauta europskih velikana, pa se tako spominjao ozbiljan interes Barcelone i Intera za njih.
 
Krilni napadač Roko prošle sezone je debitirao i za seniore "RNK-a" u prvoj ligi. Kao kapetan je predvodio U-17 reprezentaciju Hrvatske na nedavnom EP-u održanom u našoj zemlji. Tri godine mlađi Martin je veznjak i slovi za još veći talent.

Podsjećamo, u vrijeme mandata predsjednika Marina Brbića, pitanje gdje će braća Baturina nastaviti karijeru razvačilo se mjesecima. Toliko su trajali pregovori tijekom kojih je Hajduk njima nudio najbolje stipendijske ugovore, a ocu, koji je krajem 90-ih dvije godine igrao za Bile, posao trenera u omladinskoj školi.
 
Ali, Hajduk je tada bio u bezizlaznoj financijskoj situaciji i nije mogao pristati na uvjete koje je Mate Baturina tražio za sebe i sinove. Ili kako je poručio Brbić: "U utrku s novcima za potpise ugovora s maloljetnicima ne možemo i ne želimo ulaziti."

Roko i Martin otišli su jedno križanje dalje od Poljuda, na Park mladeži. Tamo je ove sezone uslijedio financijski kolaps, Split je izbačen u treću ligu, pa su talentirani tinejdžeri produljili u Dinamo. 

Pročitajte više