Dinamo ne može od pojačanja očekivati da će donijeti titulu. To moraju glavni igrači

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO u utorak u 17 sati na Maksimiru kreće u lov na Hajduk. Odgođena utakmica 4. kola SuperSport HNL-a trebala se igrati na Kranjčevićevoj, ali je na inzistiranje Lokomotive zbog zaleđenog i snijegom prekrivenog terena prebačena na Maksimir. Tako je Dinamo dobio "poguranac", jer će prvu utakmicu u nastavku sezone igrati na "normalnom" terenu, a ne u potencijalno jako teškim uvjetima za igru u Kranjčevićevoj.

Nakon toga ga već u subotu čeka gostovanje u Puli, a vikend iza toga susret s Goricom na Maksimiru. Iako i Sergej Jakirović i Mislav Karoglan, kao i svi njihovi igrači, ponavljaju da do kraja ima jako puno utakmica, puno toga će biti jasnije do kraja sljedećeg tjedna.

Prva dva kola će puno toga pokazati

Jer, dok će Dinamo igrati protiv Lokomotive, Istre i Gorice, Hajduk čekaju dva jako teška derbija - protiv Rijeke na Poljudu i u gostima kod Osijeka. Iako to nitko neće otvoreno reći, u Maksimiru se potajno nadaju da bi Rijeka ili Osijek mogli otkinuti Hajduku koji bod.

U tom slučaju bi se Dinamo na samom startu nastavka sezone mogao primaknuti Splićanima, naravno, pod uvjetom da u prve tri utakmice uzme planiranih devet bodova. Osim toga, Dinamo još ima i utakmicu manje s Varaždinom (datum odigravanja i dalje nepoznat) i eventualni kiks Hajduka biomu jako dobro došao.

S druge strane, pođe li Hajduk neokrznuto protiv Rijeke i Osijeka, napravio bi veliki korak prema naslovu. Nakon toga Hajduku slijedi niz "lakših" utakmica i dvije pobjede u prva dva derbija do usijanja bi podigle ionako euforičnu atmosferu na jugu. Istina, puno je nakon toga utakmica do kraja, ali šest bodova iz prva dva teška kola bio bi Hajduku ogroman vjetar u leđa.

Za Dinamo nije bilo lakih utakmica

Prvi dio sezone, u kojoj je Dinamo odigrao čak 32 utakmice, pokazao je da laganih utakmica za Jakirovićevu momčad nije bilo. U nekim periodima Dinamo je pobjeđivao u serijama, ali i gubio i nikako nije uspio naći pravu formu. Na pripremama je momčad izgledala solidno, iako još tu ima prostora za napredak.

Dobra vijest je da se Arber Hoxha jako dobro uklopio u momčad i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje. Moreno Živković je postao nezamjenjiv u zadnjoj liniji i još samo preostaje vidjeti kako će se na sve skupa priviknuti Takuya Ogiwara. Odigrao je samo 20-ak minuta na pripremama i nije mogao puno pokazati.

Dosta je novih lica u Maksimiru, ali ključno je za Dinamove šampionske ambicije da u sezonu uđe autoritativno. Za to će morati povući "senatori" u momčadi, lideri svlačionice, koji će igrati ključnu ulogu na proljeće. Hoxha, Živković, Ogiwara i čak Brodić dodana su vrijednost momčadi, ali oni još ne znaju kako se bori i igra za trofeje i koliko je težak Dinamov dres. 

Nije upitno da je Dinamo s njima puno jači, ali bez pravog doprinosa Petkovića, Mišića, Ristovskog i Ademija bit će jako teško. Arijan Ademi se na pripremama potpuno vratio u formu i on će biti veliki dobitak za Dinamo, Stefan Ristovski se također diže, a za Petkovića je ionako najvažnije samo da je zdrav. 

Pročitajte više