Dinamo završio europsku epizodu

GOLOVIMA Venhlinskyja u 8. minuti i Maksymjuka u 84. minuti Dnjipro je u Maksimiru pobijedio 2:0. 

Prvak Hrvatske potpuno je razočarao u dvoboju protiv trećeg sastava Ukrajine. Naoko izvrsna prilika da se nakon više desetljeća osigura prezimljavanje u Europi nakon 90 maksimirskih minuta pokazala se apsolutno nerealnom ocjenom.

Vidjeli smo igru i rezultat koji ne ostavljaju nadu za uzvrat, što će reći da je ovogodišnja europska epizoda Dinama završena.

Bila je to vrlo slaba partija Dinama, igrali smo koliko su nam Ukrajinci dozvolili i ništa više od toga.

Gosti modrima povremeno jesu prepustili inicijativu, no naši nogometaši nisu je znali iskoristiti, da bi gosti pokušavali i uspijevali iz kontri.

Gosti iz Dnipropetrovska profesorski su se postavili na travnjaku stadiona u Maksimiru i neutralizirali sve adute Dinama, prvenstveno Niku Kranjčara koji je djelovao potpuno izgubljeno.

Ukrajinci su slavili s lakoćom, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. Od domaćih vidjeli smo tek nekoliko jalovih poluprilika, koje je solidna obrana gostiju redovito neutralizirala.

Na ruku Ukrajincima je išla i sreća, jer se u 8. minuti lopta sretno od Drpićeve noge odbila do Venhlinskija, a najbolji strijelac Dnipraje preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora svladao Turinu.

U nastavku dvoboja Dinamov vratar u nekoliko je navrata spašavao svojumomčad i težeg poraza, ali u 84. minuti, kada je sam ispred njega izbio Maksimjuk, niti odlični Turina nije mogao spriječiti i drugi pogodak gostiju, te praktički rješenje pitanja ukupnog pobjednika.

Kod domaćina treba izdvojiti tek solidnog vratara Turinu, i navijače koji su bodrili Dinamo bez pravljenja incidenata, usprkos sumornoj predstavi na travnjaku.

Utakmica se igrala pred 10,000 gledatelja, no velik dio navijača prije kraja utakmice napustio je stadion.

Uzvrat je na rasporedu 27. studenoga u Dnipropetrovsku.

Sastavi

Stadion Maksimir

DINAMO: Turina, Mijatović, Sedloski, Drpić, Mikić, Agić, Mujčin,Krznar (46, Štrok), Kranjčar, Mitu (61, Da Silva), Zahora (73,Bartolović).

DNIPRO: Kuslij, Rusol, Hrvcaj, Matjuhin, Kostišin, Mihajlenko,Nazarenko, Maksimjuk, Rikun (82, Poklonski), Rotanj (64, Šelajev),Venhlinskij (90, Valajev).

Strijelci: 0-1 Venhlinskij (8), 0-2 Maksimjuk (84).

Gledatelja: 10.000.

Sudac: Fritz Stuchlik (Austrija).

Žuti kartoni: Mujčin, Agić, Rusol, Kostišin

Iz minute u minutu

Pročitajte više