Osijek nakon 16 godina pobijedio na Maksimiru!

Foto: Hina

DINAMO je izgubio od Osijeka s 1:0 u trećoj utakmici osmog kola Prve HNL. Veliku, povijesnu pobjedu za goste potpisao je Josip Knežević golom u 2. minuti utakmice. Time je Osijek slavio u Maksimiru prvi put nakon 16 godina, a uspio je prekinuti i nevjerojatni niz Dinama kod kuće od 104 utakmice bez poraza.

Momčad Zorana Zekića povijesnu pobjedu potpisala je na samom startu utakmice, kada je Knežević sjajno prošao po lijevoj strani pored dva igrača Dinama i svladao vratara Adriana Šempera.

Mogao je Osijek i povisiti prednost, ali je prvi linijski sudac Borut Križarić u 7. minuti svirao zaleđe Gabrijelu Bobanu, iako je igrač gostiju bio na svojoj polovici u trenutku kada je primio loptu. Nakon toga uslijedila je velika prilika za 2:0, ali je Knežević nakon ubačaja Antonija Peroševića s desne strane poslao loptu malo pored vratnice.

Sve je to mogao kazniti Dinamo u 48. minuti, kada je El Arabi Soudani sjajno prošao po lijevoj strani i asistirao za Armina Hodžića, koji je sa 7-8 metara pogodio gredu.

Nakon toga dogodila se druga dvojbena situacija na utakmici. U 58. minuti Borna Sosa srušio je Bobana u šesnaestercu, a glavni sudac Mario Zebec pokazao igraču Osijeka žuti karton zbog simuliranja. Međutim, to nije sve, jer je 10 minuta kasnije Muzaferu Ejupiju dosuđeno zaleđe, iako je bio u liniji s igračem Dinama na centru terena. Trener Zekić protestirao je zbog toga, a Zebec ga isključio.

Do kraja je Zlatko Cico Kranjčar pokušao sve ne bi li izbjegao poraz. Ušli su Junior Fernandes i Angelo Henriquez, dok je i Gordon Schildenfeld, kao protiv Salzburga, zaigrao u napadu, ali prvak Hrvatske nije uspio izjednačiti zahvaljujući sjajnom vrataru Osijeka Zvonimiru Mikuliću, koji je sjajno intervenirao prilikom pokušaja Fernandeza, Marija Šituma, Soudanija i društva, te time sačuvao svoj gol i osigurao veliku pobjedu svojoj momčadi.

Pročitajte više