Dinamov bivši junior golom i asistencijom spasio Wolfsburg od ispadanja

Foto: Getty Images

WOLFSBURG je domaćom pobjedom (4:1) protiv Kölna - koji je već prije nekoliko tjedana matematički ispao u niži rang - uspio spasiti kožu u posljednjem kolu njemačkog prvenstva.
 
Rutinskim trijumfom osigurao je razigravanje za opstanak u Bundesligi protiv Kiela, trećeplasiranog kluba njemačke druge lige. 
 
Poveo je već u prvoj minuti ogleda pogotkom Joshue Guilavoguija, no Köln je izjednačio u 32. golom Jonasa Hectora. Početkom drugog poluvremena Divock Origi povećao je Wolfsburgovo vodstvo koje su kasnije podigli još i Robin Knoche (71') i Josip Brekalo (90' + 1').
 
U ključnoj utakmici za zadržavanje prvoligaškog statusa osobito se istaknuo Josip Brekalo (19). Jednim pogotkom i jednom asistencijom zaslužio je titulu najboljeg igrača utakmice. S jedne je strane svojim učinkom Wolfsburgu osigurao razigravanje protiv Kiela 17. i 21. svibnja, a s druge je potpisao HSV-ov pad u drugu ligu. Namjestio je gol za 3:1, a zabio za konačnih 4:1 i tako otklonio mogućnost da se Köln približi Wolfsburgu te ga ugrozi.
 
Na poziciji lijevog krila, utakmicu je započeo u početnoj postavi. Prvotno je u 71. minuti Robinu Knocheu asistirao za 3:1, a potom je na koncu sudačke nadoknade drugog poluvremena poentirao i okrunio svoju izvrsnu izvedbu.  
 
Protekle dvije godine proveo je u Stuttgartu na posudbi, a povratkom u Wolfsburg s prvim danom tekuće godine zablistao je s tri pogotka i asistencijom. Netom završenu sezonu, ukupno u Stuttgartu i Wolfsburgu, okončao je s pet zgoditaka i tri asistencije.
 
Prije dolaska u Wolfsburg početkom srpnja 2016. godine, u transferu vrijednom šest milijuna eura, godinama je nastupao za Dinamo u čijoj je klupskoj akademiji i ponikao.
 

Pročitajte više