Dinamov George Weah: Becket je vrhunska klasa, no rendgen će pokazati je li 16-godišnjak

GLAVNI šef Dinamove nogometne škole kopao je po Australiji i iskopao Melvina Becketa za kojega procjenjuje da bi mogao biti vrhunski igrač.

Tragom informacija da u Dinamo dolazi novi George Weaha, razgovarali smo sa šefom Dinamove nogometne škole Romeom Jozakom te smo pokušali doznati neke podrobnije informacije o 16-godišnjem Liberijcu Melvinu Becketu koji već igra za seniorsku momčad Melbourne Knightsa. Čini se kako se radi o nogometnom ekstra talentu.

"Ja sam bio u Australiji. Obišao sam sve klubove, Melbourne, Sydney i druge u kojima ima dosta igrača hrvatskog podrijetla. U Melbourne Knightsima sam naletio na Becketa koji djeluje vrlo interesantno. On igra već za prvu momčad u toj, zapravo drugoj australskoj ligi, a trebao bi biti 1993. godište. Govorim trebao, jer moramo cijelom slučaju pristupati s oprezom. Kada dođe u Hrvatsku stavit ćemo ga na rendgen, po starosti kostiju odrediti točno godište. Prema ovom što sam vidio on ima odličnu brzinu, dobru motoriku, nogometno znanje. Jako je zanimljiv, ali još uvijek ga moramo istestirati ovdje prije nego li potpiše za Dinamo", objašnjava Jozak.

Sumnjate u njegovu starost?

"Pa gledajte, ja sam radio u Libiji i znam da se do putovnice s lažnim podacima može doći preko noći. Jednom prilikom sam za jednog malog govorio da bi bilo super da je malo mlađi, a ovi su mi rekli da nema problema, da će sve srediti za 24 sata s papirima. Nije da sumnjamo, samo moramo biti sigurni".

Radi se o velikom talentu?

"Puno sam talenata vidio koji su sa 16 godina djelovali fenomenalno, a na kraju nisu postali pravi igrači. Ipak moram reći, ako je on doista rođen 1993., onda se uistinu radi o vrhunskom talentu. Vidio sam ga tri puta na svoje oči. On uglavnom dolazi u Zagreb negdje oko 15. srpnja, a onda ćemo sve ostalo napraviti".

Jeste li usnimili još koga zanimljivog u zemlji klokana?

"Postoje četiri igrača koja su nam zanimljiva, koja će doći na provjeru, no o kome se radi u ovom vam trenutku ne smijem reći. Oni će također s Becketom biti na provjeri ovdje", zaključuje Jozak.

Marko Štefelić
Foto: Nk Dinamo

Pročitajte više