Dinamo u 1/16 finala Europa lige

Dinamov junak: "Vidio sam naše navijače kako slave i odmah sam poludio"

Foto: index.hr

DINAMO je u suludim vremenskim uvjetima pod gustom maglom svladao Spartak iz Trnave u 4. kolu skupine D Europa lige s 3:1. Hrvatski prvak pobjedom pred domaćim navijačima prvi je put nakon 1970. godine osigurao proljeće u Europi.

Gojak je bio strijelac prvog pogotka Dinama protiv Spartaka iz Trnave i tako započeo golijadu Modrih protiv Slovaka.

"Presretan sam stvarno. Svi u svlačionici smo presretni jer se ovo dogodilo, zbog ovakvog koraka. Ne znam što reći."

"Nisam znao gdje se nalazim u jednom trenutku, ali uspio sam ga zabiti. Baš sam presretan što je taj pogodak pomogao mojoj ekipi da pobijedi i da napravimo ovako veliki korak."

U fokusu je ponovno bilo neobično Gojakovo slavlje, koje je već dobilo naziv "Gojakov korak".

"Obećao sam prošli put da ću slaviti na taj način bez obzira na to tko zabije gol. Ispunio sam obećanje, i ako opet postignem pogodak, opet ću tako slaviti. Ne znam što mi je bilo, vidio sam naše navijače kako slave i odmah sam poludio."

Što je trener Bjelica rekao prije utakmice?

"Rekao je da nema nervoze, da vjerujemo u sebe i da si jedan drugome pomažemo na terenu. Rekao nam je da smo svi na terenu kao braća."

Magla igračima nije smetala.

"Možda nam je malo i pomogla. Nama nije bio problem igrati, kao što je gledateljima bio problem jer nisu ništa vidjeli. Žao mi je što navijači nisu vidjeli sve što smo im priredili, ali bit će prilike još za to. Dosta je utakmica pred nama, sigurno je da ćemo donijeti još pobjeda na Maksimir i još dosta slavlja."

Modre sada očekuje utakmica protiv drugoplasirane momčadi prvenstva, Lokomotive.

"Čeka nas još teža utakmica od ove, ali dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede i zasluženo odemo na pauzu. Tko god da nam dođe na proljeće, nama će biti svejedno jer mi uvijek idemo na pobjedu i vjerujemo u sebe."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više