HNL

Dinamova pojačanja su oporavljeni Moro i Majer: Ne možemo dočekati utakmice

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

DINAMO se nastavlja pripremati u turskom Beleku za drugi dio sezone, u kojem ga čeka obrana prvog mjesta i naslova prvaka Hrvatske, kao i kupa, te povijesna nokaut faza Europa lige u kojoj će igrati dva meča protiv Viktorije Plzen. Momčad Nenada Bjelice danas će od 15 sati igrati prijateljski susret, a rival je Partizani iz Tirane. Prijenos utakmice možete pratiti u programu HNTV televizije te na livestreamu: oz.com/hntv.

>>> Pogledajte kako Dinamo trenira: "Znamo što nas čeka u nastavku sezone"

>>> FOTO Bjelica dobio nagradu za najboljeg stranog klupskog trenera Europe

Također, hrvatski prvak bit će u proljetnom dijelu sezone jači za U21 reprezentativce Lovru Majera i Nikolu Mora, koji su se oporavili od ozljeda te su spremni dati svoj doprinos i poboljšati momčad...

"Došao sam tijekom ljeta, ali se dogodila ta ozljeda. Propustio sam glavni dio sezone, ali nema veze. Jako sam radio da bih bio ovdje. Super radimo i treniramo. Dobra je atmosfera i jedva čekamo prvenstvo i Europa ligu", naglašava Majer.

"Osjećam se dobro, iako je bilo jako naporno, pogotovo nakon operacije. Svakog dana sam radio po 6-7 sati vježbe da bih mogao normalno trenirati. Jako sam sretan što sam ovdje s ekipom i ne možemo dočekati utakmice", ističe Lovro.

Za razliku od Majera, Moro je odigrao neke utakmice tijekom jeseni, ali sada prolazi pripreme potpuno zdrav i spreman je za izazove koji slijede...

"Tu smo sad dva tjedna. Dobro radimo i mislim da trener može biti zadovoljan. Osjećam se dobro i ne fali mi snage. Igrao sam dosta utakmice i kroz drugu momčad. Vratio sam pluća, mogu trčati 90 minuta i ovo su normalne pripreme za mene", ističe Moro i gleda prema pripremnim utakmicama...

"Imamo dobre protivnike, po mjeri. Oni će nam biti pravi pokazatelj što smo napravili kroz ove pripreme i jesmo li na pravom putu".

Hrvatska će s njima dvojicom igrati na Europskom U21 prvenstvu od 16. do 30. lipnja u Italiji i San Marinu, a nakon 15 godina igrat će na velikom natjecanju u tom uzrastu i to u skupini C s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom. 

"Svi znamo što nas čeka na kraju sezone. Svi jedva čekamo da krenemo. Znamo kakvu smo skupinu izvukli i neće biti lagano. Međutim, svake godine imamo dobre igrače u U21 reprezentaciji. Ove godine smo prava klapa. Nakon toliko godina smo se kvalificirali na Euro i ako budemo pravi bit će sve u redu", zaključuje Moro. 

Pročitajte više