Dinamovci i rukometaši PPD Zagreba učili djecu o fair-playu

 U ORGANIZACIJI Središnjeg državnog ureda za šport u sklopu Europskog tjedna sporta u četvrtak je na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića održan "Školski dan" posvećen prevenciji nasilja sportom u školama. 

Nakon velikog otvaranja Europskog tjedna sporta uz promociju rekreacije za sve građane te "Senior dana" koji je bio rezerviran za građanstvo starije životni dobi, današnji dan u sklopu ove inicijative, koju u Hrvatskoj provodi Središnji državni ured za šport, bio je posvećen školarcima i na njemu je sudjelovalo više od stotinu učenika zagrebačke OŠ Ivana Gundulića te polaznika Univerzalne športske škole iz Osijeka. 

Školski dan održan je u duhu fair-playa povezavši poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću, ali i važnosti korektnog i pristojnog ponašanja i navijanja.

"Današnji dan spojili smo s projektom “Prevencija nasilja športom u školama” gdje smo djeci predstavili naše maskote Timija i Tomija s motom “Uđi u igru”. Želimo im, osim navika o dobrobiti tjelesnog vježbanja, usaditi i navike o fair-play i korektnom ponašanju jer je to sve sastavni dio športa", objasnila je voditeljica projekta i načelnica Martina Jeričević.

Ovu važnu poruku danas su djeci prenijeli nogometaši GNK Dinama Bruno Petković, Mislav Oršić i Francois Moubandje, rukometaši PPD Zagreba Zlatko Horvat, Ante Gadža, Josip Božić- Pavletić, Josip Vekić, Valentino Ravnić i Aleks Vlah, kao i trener Mario Mlinarić i voditelj Luka Bulić. Mali školarci naučili su kako se zagrijati za trening, ali su se i okušali u nogometnim i rukometnim potezima sa svojim idolima.

Završno događanje Europskog tjedna sport bit će #BeActive Night koje će se održati na Pozdravu Suncu i Morskim orguljama u Zadru, kada će se uz pet fitness programa vježbati pod zvijezdama od 20 do 22 sata. 

Do 30. rujna građani će moći sudjelovati na Danima otvorenih vrata brojnih fitness centara i sportskih klubova te pronaći za sebe odgovarajuću sportsku aktivnost.

Pročitajte više