navijači

Dinamu prijeti kazna. BBB-i opet skandirali "Ubij Srbina"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ZAJEDNIČKI izljevi mržnje prema Srbiji i Srbima, koje su navijači Dinama i Shkupija imali tijekom prve utakmice drugog pretkola u Zagrebu, nastavili su se i tjedan dana kasnije u Skopju. Premda makedonski prvak, Shkupi je klub Albanaca iz te zemlje i navijači mu ističu nacionalne simbole te zemlje. Zbog nesnošljivosti između Albanaca i Srba oni su utakmice s Dinamom iskoristili za iskazivanje svojih osjećaja.

Tako su na tribinama stadiona Toše Proeskog skandirali što i na Maksimiru: "Umri Srbija" i "Ubij Srbina", a na te povike bi im s drugog kraja stadiona odgovarali navijači Dinama. Prvaka Hrvatske UEFA je kaznila zabranom prodavanja ulaznica za gostovanje njegovim navijačima, ali par desetaka BBB-a ipak se snašlo i pojavilo na tribinama u Skopju.

Među gledateljima su se mogle vidjeti i spojene zastave Albanije i Hrvatske, kao i zastave Oslobodilačke vojske Kosova. U njoj se protiv srpskih snaga tijekom rata na Kosovu krajem 90-ih borilo i dosta Albanaca koji su se borili i za obranu i oslobođenje Hrvatske. Osim zastave OVK, na tribinama se mogla vidjeti i zastava "velike Albanije" koja svojata i veliki dio Makedonije. 

Pročitajte više