dinamo - villarreal

Krznar ima velike probleme sa sastavom uoči Villarreala

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

DINAMO u četvrtak od 21 sat na Maksimiru protiv Villarreala igra prvu utakmicu četvrtfinala Europa lige.

Trener Damir Krznar ima velikih problema sa sastavom jer bi se vrlo lako moglo dogoditi da u utakmici sezone istrči bez ijednog od dvojice glavnih napadača.

Bruno Petković još se oporavlja od luksacije ramena i do samog početka utakmice neće se znati može li igrati. Petković je jučer normalno trenirao, ali njegova ozljeda vrlo je specifična jer jedan krivi pokret ili udarac može značiti puno dužu pauzu pa čak i propuštanje Europskog prvenstva. Petković želi igrati, ali Dinamovi doktori još nisu sigurni može li istrpjeti čitavu utakmicu u punom ritmu. U svakom slučaju trebao bi biti u zapisniku, a Krznar će do zadnjeg trenutka čekati hoće li ga staviti u momčad. Za sad je realnije da utakmicu započne na klupi.

U problemima je i Mario Gavranović koji ima manju rupturu mišića i danima je na višesatnim terapijama. Švicarac nije teže ozlijeđen, ali i dalje osjeća bolove te je njegov nastup također upitan, iako bi s nekim blokadama vjerojatno mogao "izgurati" utakmicu.

Otpadnu li obojica, jedina Krznarova opcija u napadu je Mislav Oršić koji je ipak najčešće igrao na lijevom krilu. No, bude li potrebe, Oršić će odraditi i to, iako će onda doći do rotacija na ostalim pozicijama. 

Jedina dobra vijest za Krznara je da se Joško Gvardiol potpuno oporavio od ozljede zbog koje je izbivao više od mjesec dana te je propustio prvu fazu Europskog U-21 prvenstva. Zadnju utakmicu odigrao je 3. ožujka u Kupu protiv Slavena, kad je izašao nakon samo 13 minuta zbog ozljede kvadricepsa.

Pročitajte više