Dino Rađa u Real Madridu?

DINO RAĐA mogao bi se vratiti u sam vrh europske košarke. Košarkaški klub iz Madrida ponudio mu je dvogodišnji ugovor, a njegov bivši trener i prijatelj Božo Maljković najavio je senzaciju.senzaciju.

U razgovoru s Večernjim listom, trener Reala, Božo Maljković je izjavio: "Ponudio sam Dinu da se vrati košarci i da igra za Real jer sam na Đorđevićevom oproštaju vidio da su on, Peras i Zdovc, jedini zdravi. Svi ostali "umirovljenici" koji su igrali su invalidi rada. Plaćamo kojekakve igrače po milijun eura, dajemo dva milijuna eura klincima koji ne znaju ni nos obrisati, a pravi znalci prerano prestaju. A Rađa sada ima tijelo bolje od 80 posto centara. Trener kraljevskog kluba uvjeren je da sadašnji predsjednik njegova bivšeg kluba ponovno može biti najbolji europski centar i da će mu dokazati to biti izazov."

"Kada god bih ga proteklih godina pitao za nekog igrača on bi mi kazao: "Šteta što nemaš novca da uzmeš mene". Eto, sada imam novca i nudim mu suradnju. No, teška je to odluka za nekoga tko je dvije godine imao buržoaske navike. I nije to samo njegova odluka. Premda za njega novac nije mamac, no ni on ga nema toliko da može ovu ponudu ignorirati. Nudimo mu mjesto prvog centra momčadi, ispred Felipea Reyesa, Sonsece i Amerikanca kojeg ćemo dovesti. Gdje god bi s njim igrali ne bi bilo praznog stolca u dvorani, a mi bismo imali prosjek od 15.000 gledatelja" - dodao je trener Real Madrida.

Dino Rađa, koji se proslavio igrajući u NBA ligi, žali što u svojoj karijeri nije uspio zaigrati u "kraljevskom" klubu, a sam kaže da novac nije presudan čimbenik: "U Beogradu mi je Božo rekao da sam lud što ne igram. No, ja dvije godine nisam u pravom treningu. Igram općinsku ligu, ali ne treniram redovito i doista ne znam koliko bi mi trebalo da se spremim. To je isključivo stvar moje glave. Sada sam klackalici, na 50-50 posto. Ako se toga prihvatim onda ću tome prionuti vrlo ozbiljno. No, uzet ću si sedam do 10 dana da donesem odluku."

Navodno je u kombinacijama i Toni Kukuč, kojeg bi Božo Maljković doveo sljedeće sezone u Real.

Pročitajte više