Premiership

Direktor Arsenala: Sudite nam kad budemo imali sve igrače na okupu

Foto: EPA

DIREKTOR Arsenala Edu smatra da klub i trener Mikel Arteta trebaju više vremena i da se pretjeralo s kritikama upućenim prema njima.

Arsenal je na otvaranju sezone povezao poraze od Brentforda, Chelseaja i Manchester Cityja, pri čemu je primio čak devet golova, dok nije zabio nijedan.

"Ovo nas boli, ali još nismo mogli računati na sve igrače"

To je najgori start Arsenala u njegovoj povijesti, ali Edu napominje da Arteta u tim susretima nije mogao računati na većinu glavnih igrača. Thomas Partey, Gabriel i Eddie Nketiah su propustili sve utakmice, dok na nekim od susreta nije bilo ni Pierre-Emericka Aubameyanga, Alexandrea Lacazettea, Nicolasa Pepea i Bena Whitea.

"Naravno da nas boli ova situacija. Ne želimo vidjeti ekipu na ovom mjestu, ali želimo vidjeti sve igrače na okupu. Tijekom ove tri utakmice nisam vidio da su igrali svi naši igrači. Želim da vidim sve nove igrače i momčad kako se sprema. Imali smo teške trenutke zbog koronavirusa i ozljeda. Želim vidjeti cijelu ekipu na okupu i onda se može suditi. Nakon toga nije problem da nam sudite", rekao je Edu.

"Dovodimo uglavnom mlade igrače"

On je istaknuo da je klub uglavnom dovodio mlade igrače te da je ugovore produljio s mladim igračima.

"Tijekom godinu dana doveli smo 10 igrača, a njih sedam ima manje od 23 godine. U tom periodu obnovili smo ugovore sa sedam igrača, a njih pet ima manje od 23 godine. Zašto to radimo? Zato što želimo stvoriti dobre temelje i onda ćemo možda jednog dana dovesti samo jednog ili dva igrača. Do tada nemoguće je da dovedemo samo jednog ili dva igrača jer imamo mnogo posla", objasnio je Edu.

Pročitajte više