Barcelona u siječnju ide po Coutinha

Foto: Getty Images/Guliver Image

BARCELONA još nije odustala od Philippea Coutinha,  brazilske zvijezde koja je ovog ljeta bila na korak do odlaska iz Liverpoola.


Mjesecima se pisalo o rekordnoj odšteti koju Barcelona sprema za Coutinha, ali Liverpool je ostao doslijedan i odbijao sve ponude za svog najboljeg igrača.

Nakon što su Katalonci prodali Neymara za 222 milijuna eura, doveli su Dembelea iz Dortmunda za gotovo 140 milijuna, ali najavili da će na zimu ponovo u šoping. 

Katalonski "Mundo deportivo" tvrdi da je Coutinho postigao dogovor s Liverpoolom još na ljeto, pristao je ostati na Anfieldu, ali pod uvjetom da ga Liverpool proda već na zimu. Direktor Barcelone Osar Grau danas je potvrdio da borba za Brazilca još nije završena.


"Financijski smo spremni dovesti Coutinha i bilo kojeg drugog igrača u siječnju. Želimo imati najkonkurentniju moguću momčad. Gledamo samo koga ćemo dovesti, čak i ako nikoga ne prodamo", rekao je. 

"Klub je u poziciji da može stvoriti najbolju moguću momčad, to je ono što želimo", dodao je.


Grau je potvrdio i da će Barcelona ove sezone zaraditi rekordnih 897 milijuna eura, najviše zahvaljujući transferu Neymara.

"To su brojke koje nema niti jedan klub na svijetu, čak ni u NBA-u i NFL-u. Klub je na dobrom putu da ostvari svoj cilj, zaradu od milijardu eura do 2021. godine", rekao je Grau.

Potvrdio je da financijski plan podrazumijeva ostanak u La Ligi i nije želio govoriti o političkoj situaciji i mogućem osamostaljenju Katalonije.
 

 

 

 

Pročitajte više