KOŠARKA

Direktor Cedevite: Raskinuli smo ugovore s igračima na pošten način

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U PROTEKLIH nekoliko dana košarkaški klub Cedevita Olimpija raskinuo je ugovore s petoricom igrača, među kojima je i hrvatski košarkaš Filip Krušlin.

Krušlin je u Cedevitu stigao 2016. iz Cibone, a nakon spajanja s Olimpijom i selidbe u Ljubljanu ostao je u klubu.

Osim Krušlina, Cedevita Olimpija, koju vodi hrvatski stručnjak Jurica Golemac, raskinula je suradnju i s reprezentativcem BiH Andrijom Stipanovićem, Nijemcem Maikom Zirbesom, Slovencem Domenom Bratožem i Amerikancem Dominicom Artisom.

Regionalna ABA liga je prekinuta kolo prije kraja regularnog dijela sezone, a Cedevita Olimpija se nalazila na četvrtom mjestu iza vodećeg Partizana, Budućnosti i Crvene zvezde.

U hrvatskim medijima su se pojavili sljedeći naslovi: "Cedevita digla ruke od ABA lige", "U Cedeviti više nema hrvatskih igrača", "Cedevita potjerala pola momčadi". Danas je medijima stigao demanti iz Cedevite. 

"Nikako ne stoje činjenice da dižemo ruke od nečega niti da tjeramo igrače. Svi moramo biti svjesni situacije u kojoj se svi nalazimo, pa tako i sportski klubovi. U trenucima potpune neizvjesnosti i apsolutne nemogućnosti predviđanja raspleta pandemije koronavirusa mi reagiramo kako reagira 99% klubova u svijetu. Kako sam objasnio u intervjuu slovenskim medijima od prije par dana mi idemo u revidiranje svih ugovora, i s igračima i sa stručnim stožerom i s djelatnicima u klubu dok traje pandemija i dok je sve zamrznuto. Raskidali smo i to sporazumno, i to na pošten način u ovoj groznoj krizi jer nikome ne želimo biti dužni, igračke ugovore koji su bili aktualni do kraja sezone. To je trenutna situacija a kad sve prođe, nadamo se što prije, opet ćemo sklapati nove ugovore s igračima za koje držimo da će nam pomoći u ostvarenju naših ambicija. A ambicije će biti najveće moguće s obzirom na situaciju koja bude tada aktualna. Kakva će biti još ne znamo ali kada se situacija raščisti tražit ćemo najbolje mogućnosti koje nam budu na raspolaganju. Do tada još ima vremena a kada bude sve jasnije komunicirat ćemo s javnošću na pravi način i transparentno kako smo uvijek i radili“, navodi se u demantiju Davora Užbinca, direktora KK Cedevita Olimpije.

Pročitajte više