HNL

Direktor Osijeka za Index: Ovo je smiješno, opet smo oštećeni

Foto: Davor Javorović / Pixsell, Screenshot/HNL

LOKOMOTIVA je pobjedom protiv Osijeka 2:1 ostvarila povijesni uspjeh i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka jer je HNL sezonu završila kao drugoplasirana momčad.

Doduše, pobjeda nije stigla bez kontroverzi pa se tako Osječani bune zbog situacije iz 60. minute utakmice. Pilj se našao u duelu s Kneževićem nakon kombinacije s Marićem, činilo se kako ga je Knežević sapleo po nogama, Pilj pada, ali sudac Duje Strukan nije pokazao na bijelu točku. Na kraju, nije se uključio ni VAR da dodatno provjeri situaciju.

> Zbog zakonskih restrikcija i TV prava video sporne situacije vam ne možemo prikazati u ovom članku, ali možete je pogledati OVDJE OD 3:50.

Danas smo nakon prospavane noći uspjeli dobiti sportskog direktora Osijeka Alena Petrovića koji je poručio kako se penal morao dosuditi.

"Ništa neće zaustaviti Osijek"

"Čestitam prvo Lokomotivi, ali bio je čisti penal, tako da smo opet oštećeni. Gledaju se mogući penali koji nisu bili, a ovaj koji se morao dosuditi nije išao na provjeru. To je smiješno. Još jedna u nizu odluka protiv nas, kao što je i neshvatljiva ova odluka da se ne dozvoli gledateljima ulazak na stadion, a mogli su biti iza tribine. Ne želim se više vraćati na to, na kraju samo hoću reći da ništa neće zaustaviti Osijek", rekao nam je Petrović.

Slično je razmišljao i trener Osijeka Ivica Kulešević još prije utakmice protiv Lokomotive koji je napomenuo da je puno odluka išlo protiv njegove momčadi ove sezone.

"Svi smo razočarani ovom odlukom, bilo je dosta odluka već tijekom sezone koje su se prelomile preko naših leđa pa i preko mojih leđa osobno. Sve smo to izdržali i izdržat ćemo i ovo. Ovom odlukom nam je, barem ja imam takav osjećaj, oduzeta privilegija domaćinstva. Bilo bi jako lijepo podijeliti radost s našim navijačima. Što je tu je, maksimalno se pripremamo i dat ćemo sve od sebe kako bismo priveli sezonu kraju na najbolji način."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više