HNL

Disciplinski sudac Dinamu i Hajduku odredio iste kazne

Foto: Srećko Niketić/Pixsell

DISCIPLINSKI sudac Alan Klakočer donio je odluku o kaznama vezanim za utakmice prošlog, 22. kola Prve HNL. Na službenim ligaškim stranicama objavljeno je kako su Hajduk i Dinamo dobili identične kazne u iznosu od 15 tisuća kuna. Istra 1961 zbog dva prekršaja kažnjena je s ukupnih 12 tisuća kuna, a Gorica sa šest tisuća kuna.

Hajduk je kažnjen zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača tijekom utakmice s Goricom. "Pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcide (400 pripadnika), smješteni na istočnoj tribini, u 31. minuti bacaju jedan topovski udar na prostor ispred iste tribine, te u 33. minuti pale jednu dimnu kutiju koja je pravila dim narančaste boje te od 75. do 76. minute pale 14 baklji i jednu dimnu kutiju, a što je sve dogorjelo na istoj tribini, kojom prilikom je došlo do uništenja pet plastičnih sjedalica", stoji u objašnjenju.

Dinamo je kažnjen zbog pirotehnike te diskriminirajućeg ponašanja gostujućeg dijela tribina za vrijeme ogleda s Istrom. "Gostujući navijači u 67. minuti (cca 20 osoba) vrijeđaju domaćeg igrača br. 17 hukanjem. U 81. minuti gostujući navijači upalili su jednu baklju koja je izgorjela na tribini. U 82. minuti upaljene su tri baklje, od kojih su dvije ubačene u teren za igru", navedeno je.

Pulski klub kažnjen zbog kartona i pirotehnike

Nastavno na Dinamovu kaznu, Istra će morati platiti sedam tisuća kuna zbog pirotehnike. "Domaći navijači su u 11. minuti iznad glava dignuli transparent te ispod transparenta zapalili dimnu bombu i jednu baklju. Isto tako, domaći navijači u 16. minuti su upalili četiri pirotehnička sredstva, od kojih najmanje tri baklje koje su izgorjele na tribini", objašnjeno je.

A kako su prikupili tri žuta kartona, jedno isključenje i jednu opomenu na klupi, iz klupske blagajne otići će još pet tisuća kuna. Pojedinačno gledano, Caceres Augustin kažnjen je s tri tisuće kuna i jednom utakmicom neigranja, i to onom protiv Dinama.

Pročitajte više