NBA

Divac s "novim Curryjem" dogovorio ugovor vrijedan 94 milijuna dolara

Foto: EPA-EFE

BUDDY HIELD, mlada zvijezda Sacramento Kingsa, dogovorila je novi četverogodišnji ugovor vrijedan 94 milijuna dolara, javlja najupućeniji NBA novinar Adrian Wojnarowski.

86 milijuna sigurno će ići Hieldu jer je to "garantirani novac" u NBA terminologiji, osam milijuna će dobiti u bonusima, a još 12 milijuna mogao bi dobiti ako zadovolji neke dodatne uvjete ugovora koje Woj ne spominje, ali takvi uvjeti najčešće podrazumijevaju nastupi na All-Star utakmicama, MVP nagrade, uspjehe u doigravanju i slično.

Vlade Divac, generalni menadžer Kingsa, sklopio je dogovor s Hieldom i njegovim menadžerom Brandonom Rosenthalom.

Hield je bio dio tradea New Orleans Pelicansa koji su tada od Kingsa u zamjeni dobili DeMarcusa Cousinsa. Uz D'Aarona Foxa, Hield je ubrzo postao glavni igrač mlade momčadi Sacramenta čiji je glavni cilj ove sezone izboriti play-off.

Veliki Hieldov miljenik i razlog zašto je završio u Sacramentu bio je vlasnik Kingsa Vivek Ranadive koji je, prema pisanju brojnih američkih medija, smatrao da Hield ima potencijal poput Stephena Curryja, trostrukog NBA prvaka i dvostrukog osvajača MVP nagrade.

Iako je teško postati novi Steph Curry, Hield je imao sjajnu prošlu sezonu s prosjecima od 20,7 poena, pet skokova i 2,5 asistencija. Uz to, gađao je tricu sjajnih 43%. Nitko u prve tri sezone u NBA karijeri nije zabio više trica od Hielda. (275)

Četvrtu sezonu će započeti u četvrtak gostovanjem kod Phoenix Sunsa.

 

Pročitajte više